Logo texelsecourant.nl
Fred Winkel en Roland Bisschop van Texel Plastic Vrij.
Fred Winkel en Roland Bisschop van Texel Plastic Vrij. (Foto: Jeroen van Hattum)

Texel Plastic Vrij voert actie bij strand

De actiegroep Texel Plastic Vrij stond donderdag een dagje bij Paal 17 om aandacht te vragen voor het verminderen van het verbruik van plastic.

Bezoekers van de Ronde om Texel en het Waves Festival konden een kijkje nemen bij de borden van de groep en ze konden ter plekke 'Vriend van Texel Plastic Vrij' worden.

De actiegroep van Roland Bisschop, Fred Winkel en Henk Griffioen heeft zich al meerdere keren op het eiland gemanifesteerd om mensen bewust te maken van het vele gebruik van plastic met de intentie het gebruik van plastic te minderen.

De aanwezigheid van Texel Plastic Vrij sloot aan bij de Ronde om Texel en het Waves Festival die bij Paal 17 worden gehouden. Bij Waves wordt onder meer karton en bamboe gebruikt als alternatief voor plastic. De zeilers zien op het water eveneens van dichtbij wat de gevolgen van het verbruik van plastic zijn.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!