Logo texelsecourant.nl
Vertegenwoordigers van verenigingen met hun cheques.
Vertegenwoordigers van verenigingen met hun cheques. (Foto: René Pop)

Hospice Texel wint hoofdprijs Rabobank Clubkas Campagne

Meer dan 70 verenigingen woonden dinsdagavond de finaleavond van de Rabobank Clubkas Campagne bij Stayokay bij.

Hospice Texel ging er dit jaar met de hoofdprijs van door. Zij kregen 515 stemmen en namen een cheque van € 2.971,55 mee naar huis.  

De Rabobank Clubkas Campagne wil het lokale verenigingsleven een steuntje in de rug geven. Het totaal te verdelen bedrag was €225.000,- voor het hele werkgebied van Rabobank Kop van Noord-Holland. De bank heeft voor het uitdelen van de cheques vier feestelijke finale bijeenkomsten georganiseerd in de kop van Noord-Holland. Op Texel was naast Hospice Texel een tweede plaats weggelegd voor Stichting Sint en Piet. Die kreeg 285 stemmen en daarmee een cheque van € 1.644,45 en op plek drie: Voedselbank Texel met 261 stemmen een cheque van € 1.505,97.

De top drie werd in de schijnwerpers gezet maar eigenlijk waren alle deelnemende clubs winnaar. Iedere club ging met een cheque naar huis. Gymvereniging Oudeschild was de winnaar van de originaliteitsprijs. De turnsters maakten een leuke en creatieve promotiefilm. Dat leverde naast een mooie cheque ook nog eens €250,- extra op. 

Grote winnaars

De leden van Rabobank Kop van Noord-Holland hebben massaal gestemd: 7.812 leden (38%) hebben hun stemmen verdeeld over hun favoriete clubs! Dit komt neer op 39.060 stemmen totaal. Marleen Zutphen, Adviseur Dagelijkse Bankzaken en mede-organisator, genoot van het feestje. "Ieder jaar zien we het aantal deelnemende clubs en stemmers groeien. Daarom heeft de bank dit jaar ook extra geld ter beschikking gesteld. We zien zoveel blije gezichten. Iedereen vindt het een bijzonder gevoel dat zoveel Texelaars hun stem hebben uitgebracht op hun favoriete club. Dat voelt als echt een steuntje in de rug".


Vertegenwoordigers van clubs en organisaties die de hoofdprijzen pakten. 

(Foto Willem Sangers)

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!