Logo texelsecourant.nl
De Beursplein 5 bij een omgeslagen catamaran.
De Beursplein 5 bij een omgeslagen catamaran. (Foto: Jeroen van Hattum)

KNRM oefent met omgeslagen catamarans

De KNRM hield maandagavond in aanloop naar de Ronde om Texel een oefening met het rechtzetten van omgeslagen catamarans.

Met een aantal cataramans van zeilschool en buurman De Eilander gingen redders van de KNRM het Eierlandsche Gat bij De Cocksdorp op, waarna de catamarans stuk voor stuk werden omgetrokken en weer overeind moesten worden gezet.


Volgens een woordvoerder van de KNRM kan het straks bij de Ronde met name bij vermoeide zeilers voorkomen dat het even niet meer lukt om een omgeslagen catamaran zelf overeind te krijgen. De reddingmaatschappij is altijd steevast aanwezig bij de catamaranwedstrijd.

Die wordt komende zaterdag voor de 42ste keer gehouden. Zowel de Beursplein 5 uit De Cocksdorp, de Zalm uit De Koog als de Joke Dijkstra uit Den Helder deden maandagavond mee aan de oefening.

Er werd ook meteen geoefend hoe om te gaan met overboord geslagen mensen en het lostrekken van schepen. De Joke Dijkstra werd daarvoor bewust op het strand gevaren, waarna de Beursplein 5 de reddingboot weer vlot moest trekken.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

e gemeente moet strenger handhaven op eigenaren die de stront van hun hond niet opruimen.Reageren!