Logo texelsecourant.nl
Ankie Broekers-Knol houdt vrijdag 21 juni de Rede van Texel in Oudeschild.
Ankie Broekers-Knol houdt vrijdag 21 juni de Rede van Texel in Oudeschild. (Foto: Aangeleverd)

Staatssecretaris houdt Rede van Texel

Ankie Broekers-Knol blijft vrijdag 21 juni gewoon de Rede van Texel uitspreken, ook nadat ze afgelopen week is beëdigd als nieuwe staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.

Dat heeft de VVV laten weten. Broekers-Knol was een tijd geleden al gevraagd om dit jaar de Rede van Texel uit te spreken, maar dat was toen nog als vertrekkend voorzitter van de Eerste Kamer.

Na het vertrek van Mark Harbers als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid kwam Broekers-Knol in beeld als zijn opvolger. Sinds dinsdag is ze de nieuwe staatssecretaris.

Het bestuur van de Rede van Texel Live was al verheugd met haar komst naar het eiland, maar de benoeming tot staatssecretaris maakt het volgens de Rede van Texel Live extra bijzonder dat Ankie Broekers-Knol de redevoering houdt.

"Dit staatssecretariaat heeft namelijk een dergelijke status, met gevoelige onderwerpen als asiel en migratie, binnen de huidige coalitie. Met nog meer nieuwsgierigheid wordt dan ook uitgekeken naar haar lezing in het Zeemanskerkje in Oudeschild."

De Rede van Texel bestaat sinds 2012 en is een redevoering die jaarlijks wordt gehouden door een gerenommeerde Nederlander die zich uitspreekt over een onderwerp dat voor de hele Nederlandse samenleving van belang is.

De kaartverkoop is volgens de organisatie inmiddels gestart via www.texel.net/redevantexel. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen in het Zeemanskerkje wordt iedereen die bij de rede aanwezig wil zijn geadviseerd niet te lang te wachten met de aanschaf van een toegangsticket om teleurstellingen te voorkomen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De burgemeester krijgt mogelijk meer bevoegdheden om op te treden tegen woonoverlast op Texel.Reageren!