Ankie Broekers-Knol houdt vrijdag 21 juni de Rede van Texel in Oudeschild.
Ankie Broekers-Knol houdt vrijdag 21 juni de Rede van Texel in Oudeschild. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Staatssecretaris houdt Rede van Texel

Algemeen

Ankie Broekers-Knol blijft vrijdag 21 juni gewoon de Rede van Texel uitspreken, ook nadat ze afgelopen week is beëdigd als nieuwe staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.

Dat heeft de VVV laten weten. Broekers-Knol was een tijd geleden al gevraagd om dit jaar de Rede van Texel uit te spreken, maar dat was toen nog als vertrekkend voorzitter van de Eerste Kamer.

Na het vertrek van Mark Harbers als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid kwam Broekers-Knol in beeld als zijn opvolger. Sinds dinsdag is ze de nieuwe staatssecretaris.

Het bestuur van de Rede van Texel Live was al verheugd met haar komst naar het eiland, maar de benoeming tot staatssecretaris maakt het volgens de Rede van Texel Live extra bijzonder dat Ankie Broekers-Knol de redevoering houdt.

"Dit staatssecretariaat heeft namelijk een dergelijke status, met gevoelige onderwerpen als asiel en migratie, binnen de huidige coalitie. Met nog meer nieuwsgierigheid wordt dan ook uitgekeken naar haar lezing in het Zeemanskerkje in Oudeschild."

De Rede van Texel bestaat sinds 2012 en is een redevoering die jaarlijks wordt gehouden door een gerenommeerde Nederlander die zich uitspreekt over een onderwerp dat voor de hele Nederlandse samenleving van belang is.

De kaartverkoop is volgens de organisatie inmiddels gestart via www.texel.net/redevantexel. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen in het Zeemanskerkje wordt iedereen die bij de rede aanwezig wil zijn geadviseerd niet te lang te wachten met de aanschaf van een toegangsticket om teleurstellingen te voorkomen.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 3 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3