Logo texelsecourant.nl
Foto: S.E.A.

Jeugdtheater 'Kanoet' bij NIOZ

Bij NIOZ vindt woensdagmiddag 12 juni de jeugdtheatervoorstelling 'Kanoet' plaats. Het is onderdeel van S.E.A Texel. Kanoet is een coproductie van Stichting Pier 21 met Garage TDI, in samenwerking met organisaties uit de wereld van de natuur en natuureducatie.

Kanoet: Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert – met hulp van de kinderen uit het publiek – het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen... Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader. Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich - net zoals de kanoetenkuikens - goed alleen kan redden.

Een kaartje kost €3,-, aanmelden via de www.sea-texel.nl. De voorstelling is gericht op kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Er wordt twee keer gespeeld: Kanoet 1: Voorstelling: 13:30 – 14:15 uur. Interactief programma; 14:30 – 15:15 uur. Kanoet 2: Interactief programma: 14:30 – 15:15 uur. Voorstelling: 15:30 – 16:15 uur.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!