Logo texelsecourant.nl
Maurice Diks (rechts) afgelopen herfst, toen zijn bockbier bij Het Lekkerste Bockbier van Nederland de tweede prijs kreeg.
Maurice Diks (rechts) afgelopen herfst, toen zijn bockbier bij Het Lekkerste Bockbier van Nederland de tweede prijs kreeg.

Directeur Maurice Diks stopt bij Texelse Bierbrouwerij

  Aankondiging

Maurice Diks stopt met ingang van 1 maart 2017 met zijn werkzaamheden voor de Texelse Bierbrouwerij. Na 16 jaar neemt hij op eigen verzoek afscheid van zijn functie als directielid.

Dat meldde de Texelse bierbrouwerij donderdagmiddag in een persbericht. Diks: "Ik heb de afgelopen 16 jaar de brouwerij in Oudeschild volwassen zien worden. Vanaf 1999 als bedrijfsleider. Daarna vanaf 2004 als technisch directeur. Samen met de twee huidige eigenaren Marten van der Loeff en Sef Brackel ben ik trots op de mooie groei die de brouwerij heeft doorgemaakt onder leiding van ons drieën. Mijn hart heeft altijd gelegen bij pionieren. Ik begrijp dat de groei van de brouwerij gepaard gaat met een professionalisering. Ik vind daarin echter minder voldoening. Het is tijd voor anderen om het stokje over te nemen."

Marten van der Loeff, algemeen directeur van de Texelse Bierbrouwerij: "Wij danken Maurice voor zijn inzet en passie voor de Texelse Bierbrouwerij. Hij zit in het DNA van de brouwerij en heeft een grote rol gespeeld in de groei en bekendheid van onze brouwerij en van ons merk Texels. Hij zal altijd welkom blijven om te genieten van een Skuumkoppe."

Ted Krebbeks heeft op ad interim basis de positie van Maurice overgenomen. De komende maanden zal een permanente oplossing voor deze functie worden gevonden.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De werkgroep Hartversterkend pleit ervoor de bouw van huisjes op de parkeerplaatsen aan de Burgwal (plan C Den Burg Centrum) alsnog uit te voeren.Reageren!