Maurice Diks (rechts) afgelopen herfst, toen zijn bockbier bij Het Lekkerste Bockbier van Nederland de tweede prijs kreeg.
Maurice Diks (rechts) afgelopen herfst, toen zijn bockbier bij Het Lekkerste Bockbier van Nederland de tweede prijs kreeg.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Directeur Maurice Diks stopt bij Texelse Bierbrouwerij

Aankondiging

Maurice Diks stopt met ingang van 1 maart 2017 met zijn werkzaamheden voor de Texelse Bierbrouwerij. Na 16 jaar neemt hij op eigen verzoek afscheid van zijn functie als directielid.

Dat meldde de Texelse bierbrouwerij donderdagmiddag in een persbericht. Diks: "Ik heb de afgelopen 16 jaar de brouwerij in Oudeschild volwassen zien worden. Vanaf 1999 als bedrijfsleider. Daarna vanaf 2004 als technisch directeur. Samen met de twee huidige eigenaren Marten van der Loeff en Sef Brackel ben ik trots op de mooie groei die de brouwerij heeft doorgemaakt onder leiding van ons drieën. Mijn hart heeft altijd gelegen bij pionieren. Ik begrijp dat de groei van de brouwerij gepaard gaat met een professionalisering. Ik vind daarin echter minder voldoening. Het is tijd voor anderen om het stokje over te nemen."

Marten van der Loeff, algemeen directeur van de Texelse Bierbrouwerij: "Wij danken Maurice voor zijn inzet en passie voor de Texelse Bierbrouwerij. Hij zit in het DNA van de brouwerij en heeft een grote rol gespeeld in de groei en bekendheid van onze brouwerij en van ons merk Texels. Hij zal altijd welkom blijven om te genieten van een Skuumkoppe."

Ted Krebbeks heeft op ad interim basis de positie van Maurice overgenomen. De komende maanden zal een permanente oplossing voor deze functie worden gevonden.

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 19 uur geleden 37
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 20 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53