Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken met de Paashaas. Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Paaseieren zoeken op Texel

Algemeen

De komende dagen kan op verschillende plekken op Texel naar Paaseieren worden gezocht. Een overzicht.

Op Eerste paasdag (zondag 31 maart) wordt een eierenzoektocht gehouden op het plein van de Skool in Den Burg. Die activiteit is georganiseerd door de dorpscommissie van Den Burg. Van 10:30 tot 11:00 is het zoeken voor kinderen tot en met de leeftijd van groep 3. De inloop is vanaf 10:15 uur. Van 11:30 tot 12:00 uur is de jeugd uit de groepen 4 tot en met 8 aan de beurt. Deelname is gratis.

In De Koog wordt zondagmiddag naar eieren gezocht. Om 12:00 uur begint het schminken op het dorpsplein. Om 13:00 uur vertrekken kinderen en volwassenen onder begeleiding van de SOS Band naar het bos om te zoeken. Daar is het de vraag wie het gouden ei vindt. 

Op eerste paasdag worden ook eieren verstopt in de duinen bij Paal 28 aan de Krimweg nabij De Cocksdorp. Dat begint om 13.00 uur, iedereen mag meedoen. Wie drie eieren heeft gevonden kan deze inleveren bij het paviljoen voor een chocolade-ei. Wie het gouden ei vindt, wint een prijs.

Op tweede paasdag is het tussen 10:00 en 12:00 uur paaseieren zoeken bij de Novalishoeve bij Den Hoorn. In de stal en tussen het stro worden nesten met gekleurde eieren verstopt. Elk kind mag proberen drie eieren in verschillende kleuren te vinden. Bij het inleveren van de drie eieren krijgen ze van de boerderij een lekkernij als beloning. Rondom natuurcentrum De Marel aan de Nieuwlanderweg in Waalenburg kan op beide paasdagen tussen 11:00 en 16:00 uur naar eieren worden gezocht. 

Mensen die foto’s maken van het Paaseieren zoeken, kunnen deze doorsturen naar redactie@texelsecourant.nl, dank alvast hiervoor!

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl

Aansprekende bewegwijzering in Castricum.
De Lezersfoto - De juiste richting Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 14 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 17 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 19 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 19 uur geleden 9
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 20 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 20 uur geleden 24
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 20 uur geleden 20