Deelnemers aan de vijfde editie van de crossloop bij het Turfveld.
Deelnemers aan de vijfde editie van de crossloop bij het Turfveld. Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Weinig persoonlijke records in warmte

Algemeen

Dat er met de warmte zondag niet veel lopers naar De Dennen zouden komen, was duidelijk. Het was erg warm en de Halve Marathon van Vlieland - waar een grote groep leden van Atletiekvereniging Texel naar toe zou gaan - was al afgelast vanwege de voorspelde hitte. 

De 8,3 km in het bos moest kunnen volgens de organisatie van de crossloop bij het Turfveld (de vijfde) en werd dan ook gelopen. Milan Veenstra uit Enschede, de winnaar op deze afstand in 35.56 min, vond vooral de tweede ronde zwaar. Veel lopers liepen geen persoonlijk record, maar dat gaf volgens AV Texel niet onder deze omstandigheden. 

Edwin Veenstra, de vader van Milan, werd tweede op de 8,3 km in 38.07 en Danny Hajos uit Den Helder eindigde daar weer vlak achter in 38.25 min. Er deden geen dames mee op de lange afstand. 

De 4.15 km werd gewonnen door Tim Kerkmann uit Bielefeld (D) in 15.19 min. Van hem zullen we de komende weken nog meer horen. Zijn vriendin Tarah Ramthun uit Berlijn werd eerste bij de vrouwen in 19.49. 

Elf jeugdigen kwamen aan de start voor hun 1 en 2 km. Bij de jongens over de korte afstand was het Kas Vonk uit Giethoorn die aan het langste eind trok, hij bleef met zijn 4.14 Joey Prijs uit Broek in Waterland voor. Joey liep 5.00 min. Snelste meisje was Manon Groenescheij uit De Wijk in 5.30. Caro Vonk uit Giethoorn (6.29) mocht haar zilveren plak ophalen en Julia Binnendijk uit Bodegraven werd derde in 7.10 min. 

De strijd om de winst op de 2 km. ging net als de vorige keren tussen de gebroeders Van de Wetering uit Broek in Waterland. Hannes was zijn broer nipt voor in 8.46, Timme scoorde 8.48. Eva Vlaming uit Oosterend was het snelste meisje in 11.46. 

De volgende loop die AV Texel organiseert is de zomerloop vanaf het Sportpark Zuid, Haffelderweg 48 op woensdagavond. Inschrijven vanaf 18.30 uur. De start van de jeugd voor 1200 meter is om 19.15 uur. De senioren starten om 19.30 uur voor hun 4.4 km en 8.4 km. Info www.avtexel.nl of Rita Dogger (313387).

Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 11 minuten geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 33 minuten geleden 2
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 1 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 1 uur geleden 6
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 2 uur geleden 9
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 3 uur geleden 58