Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

New Masters on tour in Hoornder kerkje

Algemeen

Gecontroleerde roekeloosheid, aardse agressie, elegante verfijning en eindeloze poëzie. Het is er volgens de orgaisatie allemaal in deze 'dubbel' van de Duits-Franse violiste Louise Wehr en de Amerikaanse pianist Llewellyn Sanchez-Werner. Een weergaloos recital vol 'mixed emotions'. 20 januari treedt het duo om 20:15 op in de Hoornder kerk als onderdeel van 'New Masters on Tour'.

Wat de Duits-Franse violiste Louise Wehr en de Amerikaanse pianist Llewellyn Sanchez-Werner gemeen hebben is een vorm van gecontroleerde roekeloosheid. Ze zijn niet bang om ruig en wild te spelen, risico's te nemen, maar altijd in dienst van de muziek. Precies dat maakt Ysaÿes bewerking tot een virtuoze Caprice van Saint-Saëns' Etude en forme de valse en de pianobewerking van delen uit Stravinsky's Vuurvogel onder handen van Wehr en Sanchez-Werner zo enerverend.

Aardse agressie

De Amerikaanse critici dichtten Llewellyn Sanchez-Werner al een combinatie van 'aardse agressie' en 'elegante verfijning' toe. Hetzelfde is van toepassing op Louise Wehr die zowel haar lyrische kanten als haar wilde woede kwijt kan in Schumanns Tweede sonate voor viool en piano en de Caprice d'après l'Etude en forme de Valse. Sanchez-Werner zet tegenover de volkse ruigheid van Stravinsky de eindeloze poëzie van Chopin en Claude Debussy. Een weergaloos recital vol 'mixed emotions'.

Online-bestellingen: www.tihms.com/concerten. Voorverkoop: bij de VVV Texel, Nauta Boek en Het Open Boek in Den Burg en vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij de Hoornder kerk. Toegangsprijzen: Normaal €18,-, CJP/Jongeren tot 30 jaar €9,-, linderen tot en met 12 jaar gratis toegang.

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 1 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 2 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 3 uur geleden 6
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 4 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 4 uur geleden 5
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 4 uur geleden 9
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 4 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 4 uur geleden 14