Logo texelsecourant.nl
Willekeurige lammetjes bij een kolk
Willekeurige lammetjes bij een kolk (Foto: JUSTINSINNER.NL)

Hond bijt lam Hoge Berg, eigenaren gezocht

  Landbouw / Visserij

Een waarschijnlijk donkere herder heeft in het Hogeberggebied een lam van Schapenbedrijf De Waddel gisteren flink gebeten en een kolk ingejaagd. De eigenaren - een Duits stel van een jaar of veertig - zijn vervolgens vertrokken. Jan-Willem Bakker van De Waddel wil graag met deze mensen in contact komen. Het lam heeft het gelukkig overleefd.

Het gebeurde tegenover de hoek Doolhof-Schansweg, onderaan de Hoge Berg. Het Duitse stel heeft daar gesproken met een Texelse. Het zijn twee mensen van rond de 40 jaar oud die daar wandelden. Een andere hond stond aan de lijn met de man, dit was ook een herder, maar dan de gebruikelijke kleur. De dader was in het land en de vrouw had de hond weer te pakken. De vrouw had waarschijnlijk halflang haar en had een lange jas aan, mogelijk gekleurd. "Twee andere getuigen, die iets later langskwamen, zagen het stel voor het perceel staan toen de hond alweer uit het land was. De hond was erg wild en wilde terug naar de schapen. Toen wij arriveerden nadat we waren geïnformeerd, was het stel vertrokken. Ze hebben waarschijnlijk niet in de gaten gehad dat er een lam toch ernstig is gebeten en gewond was. Wie herkent het signalement en brengt ons in contact met de eigenaren van de hond? Ook gisteren ging er een hond tussen de schapen, toen bij een buurman. Ook hier werd een schaap gebeten. Beste mensen: houd uw hond aan de lijn", schrijft Jan-Willem op Facebook.

Jan Willem laat weten hoe het inmiddels met het jonge dier gaat: "vanavond lag het lam aan de grond en kon ik hem zo pakken. Lelijke wond op z'n rug en leek erg in shock. Pijnstilling en antibiotica op advies van de dierenarts. Morgen zien we weer."

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!