Logo texelsecourant.nl
Keurmeesters Marjo van Bergen en Johan Knaap keuren in 2018 de schapen.
Keurmeesters Marjo van Bergen en Johan Knaap keuren in 2018 de schapen. (Foto: Jeroen van Hattum)

Winterkeuring schapenfokkers

  Landbouw / Visserij

Texelse schapenfokkers houden zaterdag 12 januari de jaarlijkse Winterkeuring. Dertien Texelse schapenfokkers tonen hun beste rammen en ooien aan de jury.

De keuring wordt gehouden in de manege van de Eagles Ranch, Burgerdijk 4, nabij Den Burg en begint om 11.15 uur. Vertederend onderdeel van de keuring is altijd het voorbrengen van ooilammeren door (soms zeer) jeugdige begeleiders.

De Winterkeuring wordt voor de 22e keer georganiseerd door de Texelse fokkers. In totaal nemen zij 68 dieren mee. Juryleden zijn Marjo van Bergen en Wout Rodenburg. Er worden vooral rammen en ooien beoordeeld die geboren zijn in 2018, maar er zijn ook oudere rammen aanwezig. De begeleiders van twee rubrieken met ooilammeren zijn kinderen tussen 2 en 14 jaar oud. De winterkeuring duurt tot ca. 15.30 uur.

De keuring is gratis toegankelijk en iedereen is welkom om een kijkje te nemen. Degenen die lootjes kopen, maken kans op het winnen van een ooilam. Als de winnaar niet over geschikte ruimte voor deze hoofdprijs beschikt, kan hij/zij kiezen voor een geldprijs.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!