Afbeelding
Foto: W.M. den Heijer

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Visserijorganisaties bundelen krachten

Landbouw / Visserij

De drie noordelijke Producenten Organisaties in de visserijsector bundelen hun krachten. PO Wieringen, PO Texel en PO West brengen hun activiteiten onder in de Coöperatieve Producentenorganisatie en Beheersgroep Noordelijke Visserij Alliantie U.A. (NVA).

Achterliggende redenen voor het samenvoegen zijn hoofdzakelijk een betere belangenbehartiging, efficiëntere uitvoering van de beheertaken van de PO’s, zoals het beheer van de viscontingenten en bemanningszaken. Ook is de krachtenbundeling een aanjager van innovatie.

De Brexit-sanering in de kottervloot heeft grote gevolgen voor visserij in Noord Nederland. Bundeling van krachten en bundeling van personele bezetting van de secretariaten was nodig. Een alliantie van gelijkgestemden in de visserijsector was de logische stap vooruit.

Tijdens de afgelopen Algemene ledenvergadering op 22 april in Den Oever is de nieuwe werkwijze bekrachtigd. Er is een nieuw bestuur benoemd met vertegenwoordigingen van Den Oever, Texel en Den Helder. Het secretariaat van de Noordelijke Visserij Alliantie is onder gebracht in Den Oever.

Het nieuwe NVA-bestuur bestaat uit Gert Jan Wiegman (voorzitter), Esther Krijnen (vice-voorzitter), Johan Bais (penningmeester), John Mark Zomerdijk (secretaris), Peter Bakker (bestuurslid), Rik van der Burg (bestuurslid), Richard van der Vis (bestuurslid) en Johan Daalder (bestuurslid). Rob Banning, Pim Visser en Maarten Drijver zijn bestuursadviseurs.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 7 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3