Bert Keijser laat koks zien waar de Texelse asperges vandaan komen.
Bert Keijser laat koks zien waar de Texelse asperges vandaan komen. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Asperges Bert Keijser tweede bij verkiezingen

Algemeen

De asperges van Bert en Meina Keijser op Ongeren zijn tweede geworden bij een verkiezing van de beste asperges van Nederland in Lochem.

Zes koks proefden zes gerechten waarin asperges uit Limburg, Salland, de Achterhoek en Texel waren verwerkt. De gerechten varieerden van traditioneel gekookte asperges tot gegrilde asperges van de barbecue.

De asperges van Bert en Meina legden het met één punt verschil af tegen asperges uit Lochem die eerste werden.

De Texelse asperges vielen op door de zoete smaak. Volgens Bert komt dat doordat de asperges op het oude land van Texel worden geteeld en die grond bevat extra mineralen en zout. "Zilt maakt zoet", aldus Bert.

De aspergeverkiezing in Lochem kwam voort uit een wijnfestival dat vorig jaar in die plaats was gehouden. Tijdens dat festival kwam de herkomst van wijnen aan de orde en rees de vraag in hoeverre de afkomst voor asperges van belang zou zijn voor de smaak.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 9 minuten geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 3 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 4 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 5 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 6 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 6 uur geleden 10
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 6 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 6 uur geleden 5