Het artikel in de bijlage Vrij van de Telegraaf.
Het artikel in de bijlage Vrij van de Telegraaf.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Telegraaf lovend over Texelse gin

Divers

De Texelse gin doet het goed in een artikel dat zaterdag in de Telegraaf heeft gestaan.

Culinair recensent Felix Wilbrink, geregeld aanwezig op Texel, was er aangenaam verrast over toen hij vorige week op het Beach Food Festival in Oudeschild een glas in handen gedrukt kreeg.

"Deze gin smaakt bijzonder lekker", aldus Wilbrink in het artikel. De duindoorn en de vlierbloesem die erin zitten, zorgen volgens hem voor de lekkere smaak.

Hij is ook enthousiast over Jaco Spek en Kees Groenewoud, de stokers van de Texelse gin. "Dat zijn nu eens geen leuke jongens uit de horeca, maar wetenschappers. Een bioloog en een natuurkundige die eens wat anders wilden."

Er wordt ook aandacht besteed aan de Texelse gin die binnenkort acht maanden lang met de Tres Hombres de zee opgaat en gerijpt wordt in gebrande Franse eikenhouten vaten.


Artikel in de bijlage Vrij van de Telegraaf.

Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 1 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 2 uur geleden 4
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 2 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 3 uur geleden 4
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 3 uur geleden 7
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 3 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 3 uur geleden 13
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 5 uur geleden 70