Afbeelding
Foto: Woontij

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Woontij sluit akkoord met curator inzake faillissement PLEKvoor

Algemeen

In De Tuunen zijn donderdag de eerste woningen op het Hoekerf geplaatst. De bewoners zijn uitgenodigd hun keukens uit te kiezen. 

De afgelopen 2,5 week heeft Woontij samen met onze projectmanager Oscar Haffmans en juridische adviseurs overleg gevoerd over hoe nu verder na het faillissement van PLEKvoor. "Uiteraard willen we het project De Tuunen afronden en liefst op een financieel zo gunstig mogelijke wijze. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een overeenkomst met de curator van PLEKvoor over de koop van de resterende activa van PLEKvoor in Soesterberg. Dit houdt in dat we 3 grotendeels afgebouwde Vissershuisjes hebben gekocht en de machines en materialen om de woningen af te bouwen." 

Woensdag is de overeenkomst met de curator getekend. Inmiddels is de transactie door de rechter-commissaris goedgekeurd. Woontij heeft de koopsom betaald, zodat de afbouw kan worden voortgezet. Door de afbouw van 3 Vissershuisjes kan uiteindelijk samen met de 2 huisjes die op Texel staan een blok van 5 woningen compleet worden gemaakt. Dan blijft er nog een kavel over waar nog 6 woningen moeten worden gebouwd. Dat zullen geen vissershuisjes worden. "We zijn op zoek naar een andere bouwer die 6 alternatieve kleine woningen gaat bouwen."

De afbouw van de 3 Vissershuisjes vindt plaats in Soesterberg onder leiding van Woontij-opzichter Raymond Notten. Hij heeft donderdag samen met Fooq al een inspectie uitgevoerd. Collega Dirk IJlstra zal gedurende de bouw fulltime op de bouwplaats aanwezig zijn om toezicht te houden. Dit zal circa 4-5 weken duren.



Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 1 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 4 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 6 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 6 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 7 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 7 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 7 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 7 uur geleden 5