S.E.A
S.E.A Foto: Heleen Vink

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Zandspel: een ontmoeting met kunstenaar en wetenschapper

Algemeen

In het kader van Sea-Art Tour Texel is er op dinsdag 23 juli een speciale ontmoeting met de wetenschapper en de kunstenaars.

Beeldend kunstenaar en ontwerper Hannie van den Bergh en podiumkunstenaar Jan van den Berg hebben een veeljarig, afzonderlijk en gezamenlijk, track-record van kunstprojecten op het grensvlak van kunst en wetenschap. Speciaal voor de SEA Art Tour Texel 2019 maakten zij een wandel-podcast die is geïnspireerd op het onderzoek van Dr. Jan-Berend Stuut, wetenschapper van het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ-Texel). Zandspel gaat over een rechercheur van politie die te rade gaat bij een zandwetenschapper, die iets heeft ontdekt wat eigenlijk niet kan. Dat "reusachtige stofkorrels" uit de Sahara een loopje nemen met de zwaartekracht, en meer dan 4.000 kilometer over de oceaan kunnen vliegen. Tijdens hun gesprek ontmoeten ze een kunstenares die op haar beurt 4.000 kilometer heeft afgelegd om het 'zingend zand' van Texel te onderzoeken.

Programma: 15:00 uur ontvangst bij NIOZ voor een inleiding van wetenschapper Jan-Berend Stuut en een voordracht door de beide kunstenaars. Vervolgens een korte rondleiding door het NIOZ. Daarna gaan we naar het Grote Vlak. Wandel mee en beluister de podcast. Duur: ± 30 minuten. De wandel-podcast bestaat uit zes episoden. Deelname aan de ontmoeting kost €5,-, deze is vrij op vertoon van een SEA-Art Tour Ticket (deze kost €10,-), hiermee kan men alle kunstwerken bezoeken)

Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 45 minuten geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 1 uur geleden 5
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 1 uur geleden 2
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 3 uur geleden 54
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 3 uur geleden 17