Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Lancering "Oergezellig bordspel Texel"

Algemeen

Bart Wisbrun, oprichter van de Landelijk Stichting Tegen Zinloos Geweld overhandigt maandag om 19.00 uur het eerste Oergezellig bordspel Texel aan Burgemeester Michiel Uitdehaag.

Het Oergezellig bordspel is een leuk en gezellig traditioneel bordspel, volop afbeeldingen van bedrijven en organisaties van Texel. De bijbehorende informatiebrochure, dit voorzien van voorwoord van burgemeester Michiel Uitdehaag, geeft o.a. informatie over het eiland Texel, de deelnemende bedrijven aan het bordspel en uiteenlopende tips om pesten en geweld met elkaar te voorkomen.

Aansluitend is Het Oergezellig bordspel Texel inzetbaar als promotie van de onderneming en/of om te gebruiken als een uniek relatiegeschenk. Het Oergezellig bordspel krijgt een gratis verspreiding op Texel onder de aanwezige basisscholen, oudereninstellingen, sportverenigingen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, buurthuizen, centrum voor jeugd en gezin, bibliotheken en het gemeentehuis.

 Het Oergezellig bordspel is een initiatief en uitgave van de Landelijke Stichting Tegen ZinloosGeweld [bekend van het lieveheersbeestje]. Deelnemers aan het bordspel ondersteunen hiermee de doelstellingen van de stichting. Dit o.a. om meer bewustwording tot stand te brengen en doelgerichte voorlichting te geven om agressie en geweld te voorkomen en meer veiligheid en saamhorigheid te kweken.

Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 8 minuten geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 21 minuten geleden
Afbeelding
Hennie Huisman Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 30 minuten geleden
Afbeelding
Lintje voor Anneke Dekker Algemeen 34 minuten geleden 1
Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 2 uur geleden 54
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 18 uur geleden 2