Foto: GVT.
Foto: GVT.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Tweede plaats voor Babs de Haan in Den Helder

Aankondiging

In Den Helder vond afgelopen weekend de tweede competitiewedstrijd plaats alwaar een deel van de GVT-selectie aanwezig was om de progressie in de resultaten te meten.  In diverse leeftijdscategorieën en divisies kwamen de Texelse turnsters in de turnarena aan bod met als hoogtepunt de tweede plaats voor Babs de Haan in de vierde divisie bij de senioren.

In de leeftijd tot 9 jaar turnden Bo Koorn en Fleur Oosterhof afgelopen zaterdag  voor GV Texel. Al snel was duidelijk dat het veel beter ging dan de eerste wedstrijd in Wieringen van eind november. Bo wist haar veertiende plaats vast te houden, maar Fleur rukte, ondanks een flinke fout op de brug ongelijk,  op van de 26e naar de 21e plaats.

Zondag in alle vroegte streden in het hoogste rayon nivo Imke Bootsma en Jorinde Boshuis in de instapklasse (tot 8 jaar) voor een hogere klassering. Vooral op balk waar de eerste wedstrijd nog veel misging lieten de beide jongste turnsters van de selectie zien veel bijgeleerd te hebben.  Jorinde verschoof in het klassement van de 28e naar de 23e plek en Imke die een zeer creatieve route had uitgestippeld op de vloeroefening tunde zich van de 27e naar de veertiende plaats. Hiermee zit ze in de bovenste helft van het deelnemersveld en komt een plek bij de eerste 10 turnsters in zicht.

Isa Schouwstra was daarna aan de beurt bij de oudere pupillen. Brug en sprong zijn haar sterke toestellen, maar balk en vloer gaven veel problemen. Op balk eraf met de radslag en daarna teveel evenwichtsverlies in het vervolg van haar oefening om een hoge klassering te kunnen bereiken. Ook op vloer ging het niet lekker. De inhoud van de oefening  zal wat zwaarder moeten en iets meer rust in het bewegen zal de uitstraling van het geheel goed doen.  De tiende klassering in de eerste wedstrijd werd niet verbeterd. Het werd weer een tiende plek.

Als laatste turnster van GVT kwam Babs de Haan in actie. In de vorige wedstrijd zat het venijn in de staart. Na drie perfecte oefeningen werd toen alles op brug ongelijk vergooid. Dit keer was brug het toestel waarmee gestart werd. De weldoordachte oefening werd er uit geperst en tot een goed einde gebracht. Even kon er worden ontspannen. Balk ging vlekkeloos en Babs stond na twee toestellen weer riant aan kop. Op vloer ging het dan mis. Eerst de flikflak gevolgd door streksalto met halve schroef, waarbij er problemen waren bij de landing, maar bij de "twistsalto" was het echt raak.(zitvlak op de vloer) Als slottoestel tweemaal een sprong over de "Pegasus" . Babs sprong beide sprongen iets te energiek waardoor enkele pasjes bij de landing noodzakelijk waren.

Uiteindelijk resteerde de tweede plaats  en daarmee verbeterde ook Babs zich ten opzichte van de eerste wedstrijd alwaar zij als zesde was geëindigd.

Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 7 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 9 uur geleden 7
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 29 apr, 13:45 14
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 29 apr, 10:00 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30