Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texels rundvlees centraal op open dag

Zakelijk

Op twee plekken op Texel is vandaag te zien hoe in de dagelijkse praktijk wordt omgegaan met Texels rundvlees.

Dat is op de boerderij van Piet van der Star in het Hogeberggebied (achter Brakestein) en bij Boschma Slachtbedrijf Texel aan de Vang in Oudeschild.

Van 10.00 tot 15.00 uur zijn de koeien te zien in de stal en in de wei, hoe ze worden geslacht en wat er vervolgens met het vlees gebeurt. Het Texels rundvlees blijft op het eiland, waardoor het voor de consument makkelijk te herleiden is waar het vlees vandaan komt.

Bezoekers van de open dag kunnen bij Van der Star ook proeven hoe het Texels rundvlees smaakt.

Pepijn Dros en Gelein Jansen in gesprek met elkaar.
Podcast Terugkijken: Tussen twee vuren Algemeen 3 uur geleden
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 4 uur geleden
Cor Zijm bovenop zijn eigen meierblis.
De Lezersfoto - Vreugdevuren op Texel Algemeen 7 uur geleden 4
Afbeelding
Het uitwerken van je bouwplan Advertorials 20 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 22 uur geleden
Lassie beleeft een nieuw avontuur met haar baasje Flo op de boerderij.
Jeugdsentiment: Lassie is terug in bioscoop Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 2 mei, 20:10
Piet Kooiman en Henk Cornelissen.
Podcast Texelse Courant 2 mei 2024 Algemeen 2 mei, 18:00