Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Verhalen door De Vriendenkring

Algemeen

De Vriendenkring verzorgt vrijdag 3 mei en zaterdag 11 mei om 20:00 uur in De Waldhoorn een avond met drie eenakters. De een is wat langer dan de ander, gemiddeld duren ze ongeveer een halfuur, met twee (korte) pauzes tussendoor. 

Marcel Witte en Joop Rommets bijten het spits af met Geen bereik van Frank Roumen. Het verhaal gaat over twee oude vrienden, die elkaar meer dan dertig jaar niet hebben gezien. Ooit waren ze onafscheidelijk, tot ze op een bepaald niet leuke manier afscheid namen. Hoe moet dat verder? Daarna is de beurt aan Jacolien van Kooten en Linda de Graaf. Linda was bij de vorige uitvoeringen in november de souffleur. Ze wilde wel eens zien of ze ook óp het toneel iets te zoeken had. Sporen, eveneens van Frank Roumen, gaat over Jo, die in 1986 de Elfstedentocht reed en daarna naar Noorwegen emigreerde. Ver buiten de stad woont ze in grote afzondering. Op een dag krijgt ze bezoek van ene Aleida, die vijfendertig jaar na dato een radioreportage over de Elfstedentocht maakt. Ten slotte zien we Ria Boeijen in De la, een tragikomische monoloog van Annie M.G. Schmidt, over een vrouw die na een lang huwelijk door haar man is ‘ingeruild’ voor een veel jongere vriendin.

De regie is in handen van Karin Gaasbeek. Ronald van Bommel en Rikus Rommets regelen de techniek. Een kaartje kost €10,- (inclusief koffie/thee). Reserveren kan bij Karin (via tel. 06-53751244 of e-mail: karin.ingrid.gaasbeek@gmail.com) of bij Joop (via tel. 0222 319405 of e-mail: joop.rommets@gmail.com).

Bram Teeuwen en Bram Raaijmakers van de Texelse Bierbrouwerij met de eerste prijzen van de Dutch Beer Challenge 2024.
Twee keer goud voor Texelse bieren Algemeen 50 minuten geleden
Afbeelding
Inschrijving avondvierdaagse sluit Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 16 mei 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Optredens jeugdorkesten Amsterdam en Texel Cultuur 21 uur geleden
Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.
Vijfde collectieve zonnedak komt op het Eierlandsche huis Algemeen gisteren
Op het strand.
Terreinbeheerders in actie voor strandbroeders Algemeen 16 mei, 08:00 4
De hulpgoederen zijn aangekomen in het Roemeense Pucioasa.
Hulptransport Texel aangekomen in Roemenië Algemeen 15 mei, 16:30
Afbeelding
TESO zoekt nieuw lid Raad van Commissarissen 14 mei, 14:00 1