Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Abonnees TC dineren bij Bij Jef

Zakelijk

Abonnees van de Texelse Courant hebben zondagmiddag gedineerd bij hotel-restaurant Bij Jef in Den Hoorn.

De krant en het sterrenrestaurant hadden een éénmalige actie waarbij abonnees een viergangenmenu met bijbehorende wijnen konden proeven. Er was plek voor 84 mensen, het restaurant zat vol.
 
De reacties waren lovend: het smaakte goed en de gerechten nodigden volgens diverse bezoekers uit om nog eens een keer bij het restaurant, de enige op de Waddeneilanden met een Michelinster, te gaan eten.


Uitleg bij het gerecht van gegaard Texelse zuiglam.



Macarones van specerijen en ganzenlever, en rode ui met makreel.


 

Rode poon met buikspek, appel en gin in een frisse komkommerdressing
 

Waddenzeegarnalen, Zeeuwse platte oesters en Texelse kaas van Wezenspyk.
 

Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 5 uur geleden
Piet Kooiman en Henk Cornelissen.
Podcast Texelse Courant 2 mei 2024 Algemeen 7 uur geleden
Martin en Karin Zeeman in de winkel aan de Waalderstraat.
Grabbelen bij Smakelijk & Meer Algemeen 11 uur geleden 29
Afbeelding
Multigames in de TXL Sporthal Sport 13 uur geleden 1
Spelletjes op het grasveld van S.V. De Koog.
Veel animo voetbalinstuif S.V. De Koog Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 1 mei, 13:53
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 1 mei, 09:00 4
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 30 apr, 22:32