Nieuw Texels aspergeseizoen op komst
DiversMet een diner van lamsragout, gerookte vis en asperges is maandagavond het nieuwe aspergeseizoen op Texel geopend.
Zo'n zestig mensen uit de horeca kwamen samen bij Bert en Meina Keijser op Ongeren om Texelse asperges te proeven. Keijser begint naar verwachting vrijdag met de verkoop van nieuwe asperges, al is dat volgens hem nog even afhankelijk van het weer.
Kok Vincent Hoekstra bereidde de asperges en deed er ook lamsragout bij. Kok Robin Koenen verraste de gasten met een nagerecht waarin diverse groenten waren verwerkt. Meest opvallend was ijs van gele paprika.
Het diner was georganiseerd door Wijnimporteur Bart, Strogoff Fresh Food, de familie Keijser en Han de Kroon die voor de distributie van diverse Texelse producten in den lande zorgt. Het was de derde keer dat het diner in aanloop naar het aspergeseizoen werd gehouden.
De Texelse asperges met Texelse aardappels.
Het nagerecht van Robin Koenen waarin allemaal groenten waren verwerkt. Zo was er een bolletje ijs van gele paprika, een chiboust van duindoorn, wortelcake, een mousse van paprika, een macaron van duindoorn, gekonfijte wortel en meringue schotsen.