Afbeelding

Elf teams roeien De hel van Texel

Divers

De vrouwen van Den Helder naar Texel, de mannen de omgekeerde route. Elf mannen en elf vrouwenteams namen zaterdag deel aan de 'Hel van Texel', een roeiwedstrijd van tien kilomter.

De roeiers voltooiden de tocht in een Pilot Gig, een engelse sloep die vroeger gebruikt werd om loodsen aan boord van de grote zeilschepen te brengen. Aanvankelijk zouden de mannen starten en de vrouwen terug roeien, maar vanwege de stroming en een veranderend tij werd dit omgedraaid. In 44 minuten maakte het snelste vrouwenteam de oversteek (snelste mannen 41 min.). 'Wij roeien sneller dan sommige van de mannenteams', vertelt één van de teamleden van de winnende Scheveningse Amazones.

Het is de bedoeling dat de roeiwedstrijd vast op het programma komt te staan. 'Hij werd al eerder gevaren, maar de race is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden', vertelt Jan van Griethuizen van de organisatie. Er waren dit jaar nog geen Texelse teams, al komt daar verandering in als het aan Willeke Nederlof ligt. 'Het zou prachtig zijn als we een team bij elkaar kunnen krijgen. De Hel van Texel is één van de weinige wedstrijden op open zee. We hebben al twee vrouwen, er moeten nog zeker vier bij, aangezien in zo'n sloep zes personen plaatsnemen', legt ze uit. De wedstrijd verliep zonder problemen.

Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 16 uur geleden
Piet Kooiman en Henk Cornelissen.
Podcast Texelse Courant 2 mei 2024 Algemeen 18 uur geleden
Martin en Karin Zeeman in de winkel aan de Waalderstraat.
Grabbelen bij Smakelijk & Meer Algemeen 22 uur geleden 37
Afbeelding
Multigames in de TXL Sporthal Sport gisteren 1
Spelletjes op het grasveld van S.V. De Koog.
Veel animo voetbalinstuif S.V. De Koog Sport 2 mei, 08:00
Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 1 mei, 13:53
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 1 mei, 09:00 4
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 30 apr, 22:32