Narcissen waren er niet meer. Daarom legden de kinderen deze keer tulpen op de graven van de gesneuvelde militairen van het Britse Gemenebest.  (Foto Harry de Graaf)
Narcissen waren er niet meer. Daarom legden de kinderen deze keer tulpen op de graven van de gesneuvelde militairen van het Britse Gemenebest. (Foto Harry de Graaf)

Leerlingen leggen bloemen bij graven

Algemeen

Leerlingen van de Thijsseschool, Jozefschool en De Fontein in Den Burg hebben donderdag bloemen gelegd bij de oorlogsgraven op de Algemene Begraafplaats in Den Burg.

Dat deden ze in het kader van de actie Adopteer een Monument die sinds 1988  jaarlijks wordt gehouden. Er werd meegedaan door de groepen 8 van De Fontein en de Thijsseschool en groep 7 van de Jozefschool.

Adopteer een Monument begon met een bijeenkomst op het gemeentehuis, waarbij stil werd gestaan bij oorlog. Leerlingen droegen gedichten en verhalen voor over de oorlog en het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus werden gezongen.

De 16-jarige Gazang Makded vertelde als gastspreekster hoe zij als 4-jarige meisje met haar familie uit Irak vluchtte en later op Texel terecht kwam. Daarna gingen de leerlingen naar de Algemene Begraafplaats om de bloemen te leggen bij de graven en 'De Goede Herder', 'De Levensboom' en het 'Cross of Sacrifice', de monumenten die de scholen geadopeerd hebben.

Bosniëveteraan Hans Bergamin had de leiding bij de bloemlegging op de begraafplaats voor de geallieerde gesneuvelden. Hier geeft hij uitleg aan de scholieren. (Foto Harry de Graaf)
Cor Zijm bovenop zijn eigen meierblis.
De Lezersfoto - Vreugdevuren op Texel Algemeen 20 minuten geleden
Afbeelding
Het uitwerken van je bouwplan Advertorials 13 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 15 uur geleden
Lassie beleeft een nieuw avontuur met haar baasje Flo op de boerderij.
Jeugdsentiment: Lassie is terug in bioscoop Algemeen 18 uur geleden 1
Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 2 mei, 20:10
Piet Kooiman en Henk Cornelissen.
Podcast Texelse Courant 2 mei 2024 Algemeen 2 mei, 18:00
Martin en Karin Zeeman in de winkel aan de Waalderstraat.
Grabbelen bij Smakelijk & Meer Algemeen 2 mei, 14:00 37
Afbeelding
Multigames in de TXL Sporthal Sport 2 mei, 12:00 1