Fotografie: Liselotte Schoo.
Fotografie: Liselotte Schoo.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Sfeervol genieten van herfstig eten bij De Compagnie

Zakelijk

Na een lange (na)zomer staan de koude maanden weer voor de deur. Jammer? Misschien. Maar bij De Compagnie verheugen zich er ook op. Want wat is er gezelliger dan, terwijl de wind de golven op zee hoog opstuwt, binnen met een kaarsje op tafel genieten van hartverwarmend herfstig en winters eten?

Uitbaters Marleen Groen en Ad Harman kijken terug op een paar drukke maanden. Daarin hadden ze over klandizie niet te klagen. Dat is niet zo gek, want De Compagnie heeft alles wat je je maar wensen kunt. Lekker eten, een sfeervolle ambiance, een majestueus uitzicht over de Waddenzee en de jachthaven én volop faciliteiten voor kinderen om zich niet te vervelen.

Een absolute trekpleister is het terras, dat kort geleden is verbouwd en nu drie 'verdiepingen' kent. Plezierig voor de medewerkers, die een beter overzicht hebben gekregen en de gasten op hun wenken kunnen bedienen. En uiteraard voor de gasten, voor wie het uitzicht alleen maar fraaier is geworden. Glazen windschermen en binnenkort ook een overkapping en heaters zorgen er voor dat je er ook bij lagere temperaturen – mits het niet te hard waait – nog lang en gezellig kunt zitten. Extra aandacht verdienen de stoere houten tafels, die door Ad zelf zijn gemaakt.


Fotografie: Liselotte Schoo.

En ach, als de herfst straks dan eindelijk echt begonnen is, is er ook geen man overboord. Dan is het weer tijd voor de heerlijkste gerechten, aangepast aan het jaargetijde. Wat dacht je van een smakelijk stoofpotje? Texels weiderund? Mosselen in bockbier? Of een kom heerlijk kruidige paddenstoelensoep?

Ben je visliefhebber, dan kom je bij De Compagnie helemaal aan je trekken. Zo zijn de sliptong, zeewolf, garnalen en gamba's er uitstekend. Voor wie gewoon vers niet vers genoeg is, staat in het restaurant een aquarium met kreeften, kokkels en oesters. De Compagnie is tot 1 november iedere ochtend en daarna in de weekends vanaf 11 uur open. De keuken is in ieder geval tot 21 uur 's avonds in bedrijf.



Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 10 uur geleden
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 14 uur geleden 2
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen gisteren
De meierblis in Den Burg.
Meierblissen op Texel ontstoken Algemeen 30 apr, 20:00 1
Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 30 apr, 10:30
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 30 apr, 08:00 7
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 29 apr, 13:45 14
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 29 apr, 10:00 2