Fotografie: Liselotte Schoo.
Fotografie: Liselotte Schoo.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Sfeervol genieten van herfstig eten bij De Compagnie

Zakelijk

Na een lange (na)zomer staan de koude maanden weer voor de deur. Jammer? Misschien. Maar bij De Compagnie verheugen zich er ook op. Want wat is er gezelliger dan, terwijl de wind de golven op zee hoog opstuwt, binnen met een kaarsje op tafel genieten van hartverwarmend herfstig en winters eten?

Uitbaters Marleen Groen en Ad Harman kijken terug op een paar drukke maanden. Daarin hadden ze over klandizie niet te klagen. Dat is niet zo gek, want De Compagnie heeft alles wat je je maar wensen kunt. Lekker eten, een sfeervolle ambiance, een majestueus uitzicht over de Waddenzee en de jachthaven én volop faciliteiten voor kinderen om zich niet te vervelen.

Een absolute trekpleister is het terras, dat kort geleden is verbouwd en nu drie 'verdiepingen' kent. Plezierig voor de medewerkers, die een beter overzicht hebben gekregen en de gasten op hun wenken kunnen bedienen. En uiteraard voor de gasten, voor wie het uitzicht alleen maar fraaier is geworden. Glazen windschermen en binnenkort ook een overkapping en heaters zorgen er voor dat je er ook bij lagere temperaturen – mits het niet te hard waait – nog lang en gezellig kunt zitten. Extra aandacht verdienen de stoere houten tafels, die door Ad zelf zijn gemaakt.


Fotografie: Liselotte Schoo.

En ach, als de herfst straks dan eindelijk echt begonnen is, is er ook geen man overboord. Dan is het weer tijd voor de heerlijkste gerechten, aangepast aan het jaargetijde. Wat dacht je van een smakelijk stoofpotje? Texels weiderund? Mosselen in bockbier? Of een kom heerlijk kruidige paddenstoelensoep?

Ben je visliefhebber, dan kom je bij De Compagnie helemaal aan je trekken. Zo zijn de sliptong, zeewolf, garnalen en gamba's er uitstekend. Voor wie gewoon vers niet vers genoeg is, staat in het restaurant een aquarium met kreeften, kokkels en oesters. De Compagnie is tot 1 november iedere ochtend en daarna in de weekends vanaf 11 uur open. De keuken is in ieder geval tot 21 uur 's avonds in bedrijf.



De hulpgoederen zijn aangekomen in het Roemeense Pucioasa.
Hulptransport Texel aangekomen in Roemenië Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
TESO zoekt nieuw lid Raad van Commissarissen 14 mei, 14:00 1
Afbeelding
Open opstapavond kartbaan Sport 14 mei, 07:50 2
Afbeelding
Tweede Texelse Popkorendag op 2 juni Cultuur 13 mei, 20:40
Emmie Monster trapt zaterdag het nieuwe seizoen van Emmies ijs af.
Emmies ijs opent seizoen met ijsfeest bij De Waddel Algemeen 13 mei, 16:30
'Heino's Biergarten' is vernoemd naar de in 2022 overleden Heino Huizing.
Heino's Biergarten: De grootste vrijdagmiddagborrel van Texel Algemeen 13 mei, 13:30
Dorpshuis De Hof aan de Nikadel in De Koog.
College voor dorpenronde in De Koog Algemeen 13 mei, 10:30
Hulp voor de verstrikt geraakte zeehond.
KNRM en Ecomare in actie voor zeehond Algemeen 12 mei, 10:30 2