kartphoto.com
kartphoto.com

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Winst voor Rick Westerlaken

Sport

Rick Westerlaken is winnaar geworden van de zesde wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap karting die afgelopen weekend verreden werd op het circuitpark Berghem. Broer Jordy werd vierde in zijn klasse.

Tijdens de trainingen kwam al naar voren dat de jongens erg snel waren. Zaterdag werd de kwalificatie verreden. Jordy mocht als eerst de baan op. Hij werd achtste in de kwalificatie. In de kwalificatie na Jordy kwam Rick uit in de DD2 klasse. Na een rommelige kwalificatie, waarin hij veel verkeer tegenkwam, lukte het Rick om een tweede tijd te rijden. Zondag werden de wedstrijden verreden. Jordy lag een lange tijd op de negende plek, maar hij slaagde erin om in de laatste twee bochten nog twee concurrenten in te halen en kwam dus als zevende over de finish.

Rick was in de eerste manche lang in gevecht om de eerste plek. Rick kwam als winnaar uit deze strijd. In de tweede manche regende het. Jordy wist in de regen nog een plaats verder te stijgen en werd zesde. Rick moest helaas één plek afstaan en werd tweede. De derde manche werd door Jordy verreden op een droge baan. Hij wist zijn zesde plek keurig te behouden. Tijdens de manche van Rick begon het direct na de start te regenen. Dit zorgde ervoor dat er op slicks werd gereden. Rick werd vierde in de laatste manche. In het overall klassement werd Jordy vierde in de Rotax Max Senioren. Rick werd eerste bij de DD2. Er worden nog twee wedstrijden verreden, daarna is bekend wie er Nederlands kampioen is.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 1 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 4 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 6 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 6 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 7 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 7 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 8 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 8 uur geleden 5