Livemuziek bij impossante beelden.
Livemuziek bij impossante beelden. Foto: Jaco Benckhuijsen

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Film en muziek samen bij Jazz on the waves

Algemeen

Unieke en imposante filmbeelden van onbewoonde kusten met zwarte lavastranden, ijsbergen en een spiegelende zee trekken op het grote filmscherm aan je voorbij, terwijl een pianist en een percussionist live een ondersteunende soundtrack spelen.

Het zijn de ingrediënten van ‘Man in het wild’, live film met concert in dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn op zondag 28 april. Het spektakel is onderdeel van Club Jazz on the Waves. Musicus Jaco Benckhuijsen bezocht met zijn zeekajak de uithoeken van de wereld: hij voer langs de kusten van onder meer Vuurland, Groenland en de Aleoeten. Deze avonturen beschreef hij in het boek ‘Man in het Wild’. Het lag voor de hand om de ervaringen ook te vertalen in muziek. Voor de filmbeelden peddelde Jaco met zijn camera langs ruige kusten en componeerde hij de muziek voor het filmconcert. Voor de pauze vertelt Jaco over de zeekajaktochten uit zijn boek aan de hand van foto’s. Na de pauze ziet u de film met de indrukwekkende beelden waarbij hij live piano speelt en wordt bijgestaan door percussionist Joost Lijbaart, die we kennen van het Yuri Honing Quartet. Het publiek wordt ondergedompeld in beelden van oceanen en wilde kustgebieden, vanuit de kajak gefilmd. De muziek geeft het gevoel van de schoonheid en zwijgzaamheid van een enorme wildernis. 

Het concert begint om 16:00 uur. Entree: €20,-, clubleden van Jazz on the Waves betalen €15,-. Reserveren: jazzonthewaves@gmail.com.

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf €7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, maar nog niet digitaal? Neem contact met ons op voor informatie over de mogelijkheden om de krant online te kunnen lezen. U heeft dan direct toegang tot alle ‘EXTRA’ artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl.

Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 9 uur geleden 7
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 13 uur geleden 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30
Iriserende wolken.
De Lezersfoto - Iriserende wolken Algemeen 28 apr, 08:00 4
Afbeelding
Eigenwijs biertje bij Jumbo Texel Algemeen 27 apr, 16:00 6