Afbeelding
Uitgelicht: Paul Smidt

kandidaat raadslid VVD Texel

Algemeen

In de rubriek Uitgelicht maakt u nader kennis met de kandidaten van VVD Texel voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op plaats nummer 11 staat Paul Smidt, 64 jaar.

Paul is geboren op Texel en heeft hier altijd gewoond en gewerkt. Zijn opleiding volgde hij aan de LTS waar hij koos voor richting timmeren/hout. Maar zoals dat vaker gaat, nam zijn loopbaan een hele andere wending. Na zijn schooltijd begon Paul bij drogisterij Van der Slikke waar hij werkte in het magazijn. In 1971 werd hij patatbakker bij het IJsbeertje, toen nog de enige snackbar in Den Burg. Een leuke tijd maar toen hij 21 en dus oud genoeg was om taxi te rijden, ging hij bij het taxi- en ambulancebedrijf van zijn ouders werken. Dit heeft hij jarenlang gedaan. Tegenwoordig verzorgt Paul rondleidingen in de Texelse bierbrouwerij. We stellen hem drie vragen.


Paul, je hebt jarenlang het ziekenvervoer op Texel verzorgd en ook een prachtig boek gemaakt "Wie snel helpt, helpt dubbel". Hoe kijk je terug op die periode?
Ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Achteraf gezien had ik wel verpleegkundige willen worden en dan helpen bij ongevallen, trauma's en de spoedeisende hulp. Ik kwam door mijn werk veel in ziekenhuizen en had goed contact met de Texelaars die daar terecht kwamen. De laatste jaren werd dat wel zwaarder voor mij omdat ik merkte dat ik steeds meer mensen van mijn eigen generatie ging wegbrengen. Maar het bleef een mooi vak. Wat stress gaf, was alle bureaucratie rondom de overgang van het Texelse ambulancevervoer naar de Veiligheidsregio. De hele afhandeling met provincie en de zorgverzekeraars heeft me wel de nodige hoofdbrekens bezorgd. Het boek 'Wie snel helpt, helpt dubbel" heb ik uitgebracht om de geschiedenis van de ambulancezorg op Texel voor het nageslacht vast te leggen.

Waarom kies jij voor de VVD?
Het verkiezingsprogramma van de VVD spreekt mij erg aan. Over alle ontwikkelingen die spelen op Texel wil ik graag actief meedenken. Wat mij ook aantrekt, is het streven van de VVD om regelgeving te beperken. Natuurlijk moeten er regels zijn maar het schiet wel eens door. Mensen moeten er ook mee uit de voeten kunnen. Soms is het voor een simpele burger niet duidelijk wat nou wel of niet mogelijk is. De regelgeving ontstijgt me soms. Misschien is er ergens nog een mouw aan te passen, maar hoe kom je daarachter? De gemeente zou zich wat mij betreft meer moeten verplaatsen in de burger en samen met de burger moeten bekijken wat wenselijk en wat mogelijk is.

Wat vind jij een belangrijk punt voor de politiek om op te pakken?
Wonen en werk voor de jeugd. Er moet echt snel betaalbare huisvesting komen en we moeten goed kijken naar onze economie. Het is zaak verantwoordelijk om te gaan met het toerisme zodat ook toekomstige generaties verder kunnen. VVD Texel heeft in het verkiezingsprogram staan dat er een plan voor een toeristisch toekomstperspectief moet komen. Daar ben ik het helemaal mee eens. We moeten de toeristische economie in goede banen leiden en beheersbaar houden. En Texelaars moeten ook niet teveel laten voor de toerist. Ik mag bijvoorbeeld op marktdagen niet fietsen door Den Burg. En op de dagen dat je wel mag fietsen is het druk met vrachtverkeer in verband met de bevoorrading van de winkels. Zou misschien anders moeten.

Nieuwsgierig naar ons Verkiezingsprogramma en Kandidaten? Neem dan een kijkje op de website van VVD Texel:   TEXEL.VVD.NL
 

woonplaats Den Burg
Michelle de Vries presenteert de podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 8 mei 2024 Algemeen 3 uur geleden
De film 'Mama' is op Texel gemaakt en er doen ook jonge Texelaars aan mee.
Moederdagpremiére film Mama Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwenhuis beste biljarter bij DVO Sport 7 mei, 13:30 1
Het Familietoernooi bij ZDH.
Familietoernooi voor voetballers bij ZDH Sport 7 mei, 11:00 1
Afbeelding
Molens De Traanroeier en Het Noorden geopend op Open Molendag Algemeen 7 mei, 10:17
Schilderij uit de expositie ‘Texels Landschap’ gemaakt door Joke Keijzer-Schraag
Expositie 'Texels Landschap' in De Twaalf Balcken Cultuur 7 mei, 09:29
Een vat Texels Geheim 2024 aan boord van de reddingboot.
Texels bier voor jubilerende KNRM Algemeen 6 mei, 10:30 1