Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nieuwenhuis beste biljarter bij DVO

Sport

Bij biljartvereniging DVO wordt op de maandag-, donderdag- en vrijdagavond libre gespeeld, op dinsdagavond bandstoten en driebanden. Het biljart seizoen wordt traditioneel afgesloten met het april-toernooi. De beste libre- en bandspeler van DVO is ongetwijfeld Robbin Nieuwenhuis. Dat benadrukte hij maar weer eens door in de voorrondes een serie van 40 te maken en een ongekend hoog partijgemiddelde te spelen van 9,38.

Kampioen libre van de donderdagavond werd Theo Kemper met een ruime voorsprong op de nummer 2, John Sessink. Sessink speelde het hoogste gemiddelde (2,63), Eduard Keijzer maakte de grootste serie (29). Kampioen van de maandagavond werd Ries Balk, die Frits Schrama nipt achter zich liet. Het hoogste gemiddelde werd hier gepeeld door Gijs Berger (2,31), die ook de grootste serie noteerde (20).

Kampioen van de vrijdagavond werd Jaap Eelman , die zijn voorsprong op Marcel van Benthum behield. Robbin Nieuwenhuis speelde het hoogste gemiddelde (3,5) van DVO en maakte ook de grootste serie (36). 

De algeheel kampioen libre komt voort uit de kampioenen van de drie bovengenoemde libre competitie avonden. Balk versloeg in deze onderlinge competitie zowel Eelman als Kemper en mag zich een jaar lang algeheel kampioen libre van DVO noemen. 

De strijd om de periodewinnaars bij het libre werd gewonnen door Richard Beijert, die in de finale Dick Brilstra en Theo Kemper versloeg. 

Bij het bandstoten ging de strijd tot de laatste avond tussen Piet Grisnich, Pieter Duin en Ab Witte. Uiteindelijk eindigden Grisnich en Duin beiden als nummer 1, zodat er twee kampioensbekers werden uitgereikt. In deze competitie speelde Robbin Nieuwenhuis het hoogste gemiddelde (1,79) en maakte ook de grootste serie (16). 

Bij het driebanden ging het al weken tussen Frits Schrama en Berger. Schrama was uiteindelijk de onbetwiste winnaar en ging met de beker naar huis. Hier speelden Duin en Berger het hoogste gemiddelde (0,39).

Op de slotavond van het seizoen werden de finales van het afsluitende apriltoernooi gespeeld. Hierin streden 35 deelnemers om de eer. In het libre was die eer voor Paul van der Lee. 

In het bandstoten was Nieuwenhuis vrijwel onverslaanbaar en won in de finaleronde al zijn partijen. Opvallend was bij het driebanden het spel van Max Aubertijn, die nog niet lang bezig is met driebanden en in de voorrondes een gemiddelde van 0,38 speelde. Het driebandentoernooi werd uiteindelijk gewonnen door de meest enthousiaste driebander van DVO, Jan (Steert) Witte. 

Zoals bij de meeste biljartverenigingen wordt ook bij DVO gespeeld met een ‘handicap”; het aantal te maken caramboles is afhankelijk van het gemiddelde van de speler. De beste speler moet de meeste caramboles maken. De beste libre- en bandspeler van DVO is ongetwijfeld Robbin Nieuwenhuis. Dat benadrukte hij maar weer eens door in de voorrondes een serie van 40 te maken en een ongekend hoog partijgemiddelde te spelen van 9,38. 

In september gaat de nieuwe competitie weer van start. Nieuwe leden zijn hartelijk welkom, zie de website van DVO: biljartenoptexel.nl

Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 3 uur geleden 4
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 8 uur geleden
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53
De kranten zijn met een jaar vertraging te vinden op de site van het Regionaal Archief.
Texelse Courant van 1887 tot 2022 in digitaal Regionaal Archief Algemeen 17 mei, 16:00
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Regisseur voor het Huis van Ontwikkeling 17 mei, 15:49
Afbeelding
Zeepaardjes naar zee Algemeen 17 mei, 14:48