Archieffoto.
Archieffoto.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Voorverkoop Texelblues 25 mei in Glazen Paleis

Algemeen

De organisatie van de dertigste editie van Texelblues houdt speciaal voor Texelaars een 'Early Bird' voorverkoop tegen gereduceerde prijzen. Deze zal plaatsvinden op 25 mei vanaf 16:00 tot 18:00 uur tijdens de cd-presentatie van Jug Bros in het Glazen Paleis in het park van Den Burg.

De organisatie koos hiervoor omdat de kaartverkoop de afgelopen jaren flink gestegen is. De organisatie verwacht dan ook dat deze jubileumeditie, die gehouden wordt op 13, 14 en 15 oktober vroegtijdig uitverkocht zal zijn. Dit jaar is er op zondagmiddag 15 oktober vanaf 14:00 uur een extra jubileumconcert in een grote tent in Den Burg met Eric Gales & Band (USA), Ian Siegel Band (UK), Eamonn McCormack en The Gary Moore Band IRL/UK). Dit extra concert biedt ruimte aan 1.500 blues liefhebbers. De locatie is op de IJsbaan aan de Elemert in Den Burg.

Maar buiten al deze extra's is de organisatie ook supertrots op de hele line-up van de 30ste editie van het Texelblues festival; Eric Gales & Band (volgens Joe Bonamassa is Eric een van de beste gitaristen van de wereld). Verder spelen Laurence Jones uit de UK, Errol Linton UK (3x winnaar 'Best bluesharp Player' Britisch Blues Awards), AJ Plug Band, Veltman Brothers, Ruben Hoeke Band (viert zijn 25-jarig jubileum op Texel), Ralph de Jong, Soulsville (een blues bigband), Detonics (winnaars Dutch Blues Challenge 2016) en nog en vele anderen op het festival. Op zaterdagmiddag spelen er op vijf locaties (gratis toegang) jonge bluesacts, die de strijd aangaan om de felbegeerde Young Texelblues Award in de wacht te slepen. Bluesliefhebbers komen in elk café of zaal aan hun trekken. De dertigste editie van Texelblues is een jubileumeditie met veel extra's om de bluesliefhebbers extra te verrassen en te verwennen. In het weekend van vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober spelen er op vijftien locaties in het centrum van Den Burg op Texel, meer dan dertig nationale en internationale blues acts. Meer op www.texelblues.nl.

De organisatie is dolenthousiast over de artiesten. "Het is eigenlijk te veel om op te noemen en waar je dit jaar ook komt het zijn bands die allemaal hun sporen hebben verdiend of al eens een 'blues award' hebben binnengesleept. Dus blues liefhebbers komen in elk café of zaal aan hun trekken. Toch heeft de organisatie een paar tips. AJ Plug band in Café De Zwaan, de ontdekking in de Nederlandse blues scene. 'Chilly Willy' uit Belgie in de 12 Balcken een gegarandeerd blues feest. Of 'Soulsville' mainstage in Question Plaza, een 11-koppige blues act met een unieke blazerssectie. 'Ralph de Jong' bij Peek Streetfood Bar. Hou je van Jerry Lee Lewis dan moet je naar Brasserie de Lindeboom waar 'Them Lewis Boys' voor een heerlijk swingende avond zorgen. 'Of wat dacht je van 'Danny Giles Band' uit de UK, spelen de sterren van de hemel in Café De Slock'. Uit Frankrijk 'Shaggy Dog' in Café Mans. Ook de Stayokay heeft diverse goede bluesbands op vrijdagmiddag, zaterdagmiddag en elke ochtend Blues & Breakfast. Natuurlijk is er weer de blues harp workshop in Stayokay op zaterdagmiddag."

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 45 minuten geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 2 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 2 uur geleden 5
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 3 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 4 uur geleden 5
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 4 uur geleden 8
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 4 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 4 uur geleden 14