Sportvereniging De Koog

Blauwe Trein, Back on Track; 6-1 winst

Het team van John Dobma heeft afgelopen zondag in de een na laatste competitiewedstrijd tegen Sint Boys een klinkende 6-1 thuisoverwinning behaald.

Voor rust had De Koog het betere van het spel maar doelpunten bleven aan Koger zijde lang uit.
In de 8e minuut kwam Sint Boys zowaar op voorsprong door een afgeslagen bal knap binnen te schieten: 0-1. De eilanders waren niet van hun stuk gevallen en bleven zoeken naar mogelijkheden.
Die waren er meer dan genoeg, zo was Myron Helleman dichtbij een treffer en kopte Fotiqui Camara een bal buiten bereik van de doelman op de lat.
In het tweede bedrijf ging De Koog met volle druk spelen en kon Sint Boys nauwelijks van de eigen helft afkomen. Dat resulteerde in een aantal prachtige treffers. Bart-Jan Gisnigt schoot in de 49e minuut op aangeven van Joren Bakker de ploeg op gelijke hoogte: 1-1
In de 67e minuut was het wederom Grisnigt die zijn ploeg op voorsprong schoot: 2-1

Een fase van omsingeling was aangebroken en De Koog had de ploeg uit Sint-Maarten in de tang.
De Koog kwam in de 72e minuut opnieuw op voorsprong door Bart-jan Grisnigt.
De ´voetballende makelaar´ zoals Grisnigt binnen de gelederen wordt genoemd, maakte een hattrick door de bal prachtig over de doelman in het kruis te stiften: 3-1

De wedstrijd was nog niet gespeeld, want Benni Bakkenes deed ook nog een duit in het zakje.
Een welgemikt schot belandde buiten bereik van de doelman van Sint-Boys, in de korte hoek: 4-1

De 5-1 kwam op naam van Daantje Eelman die met een goede kopbal uit en corner de bal bij de eerste paal wist binnen te knikken. Ook Miko Honigh zorgde voor een treffer aan Koger zijde: 6-1

"Ik heb vandaag genoten van ons spel. Het was weer een beetje zoals ik in de eerste seizoenshelft heb gezien. Dominant, aanvallend en doortastend. In de eerste helft ging het ongeveer gelijk op, maar hadden wij een aantal hele goede kansen. Een beetje tegen de verhoudingen in, komt Sint-Boys door een welgemikt schot op voorsprong. Daarna herpakken we ons goed en begon de machine te lopen. Dan volgt het ene mooie doelpunt zich op na het andere doelpunt, en zie je waartoe dit elftal in staat is. Mooi om te zien. "Aldus John Dobma."

Volgende week speelt het de laatste wedstrijd van het seizoen tegen middenmoter MOC uit Midwoud. Aanvang: 14:00 uur in Midwoud