Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Artex Kunstenschool

School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

Artex Kamerkoor zoekt bassen!

Cultuur

Het kamerkoor van Artex - Kunstenschool Texel is een enthousiast koor onder leiding van Ellen Verburgt. Op dit moment zoekt het kamerkoor naar bassen! Er wordt elke woensdagavond vanaf 18:30 uur hard gerepeteerd in de Voorspeelruimte van Artex. Aan bod komen natuurlijk de noten maar daarnaast staan zangtechniek en muziektheorie ook regelmatig centraal.

De muziek is voornamelijk a-capella dus zonder begeleiding en zeer afwisselend. Bekend en onbekend, oud en modern, grote stukken en korte nummers. Elk jaar kiest dirigente Ellen Verburgt een thema en samen wordt er een prachtig muzikaal programma gemaakt. De zangers zijn niet bang voor experimenten: afgelopen concert zongen we een stuk van Willem Jeths uit 2015 op een Nederlandse tekst vol met chromatiek en verschuivende ritmes. Dit jaar hebben we als thema 'Made in the USA'. We zingen een zegenbede van de vrouwelijk componist Amy Beach, een sfeervol arrangement van O Shenandoah en tellen eindeloos tot 8 in Knee Play uit de opera 'Einstein on the Beach' van Philip Glass. Op zaterdagmiddag 1 juli zingen we in Haarlem, we zijn uitgekozen om deel te nemen aan de Hofjesconcerten georganiseerd door de Koorbienale 2017.

Zing je graag en ben je geïnteresseerd in nieuwe onbekende klassieke muziek? Ben je niet bang om hard te repeteren en samen iets heel bijzonders neer te zetten? Kom dan langs in Artex op woensdagavond om 18:30 uur of neem contact op met Artex via info@artex-texel.nl.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 2 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 5 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 7 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 8 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 8 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 9 uur geleden 21
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 9 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 9 uur geleden 5