Heren Senioren 1 met de kledingsponsor
Heren Senioren 1 met de kledingsponsor

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren Senioren 1 van GC De Texelse Kampioen in vierde klasse

Sport

Het Smulpot Heren senioren 1 team van GC De Texelse heeft afgelopen vrijdag op Golfclub Veldzijde in Wilnis met 16-2 overtuigend gewonnen van Houtrak 6 uit Halfweg. Door deze overwinning zijn de Texelaars poulewinnaar geworden in de vierde klasse van de NGF-competitie en gepromoveerd.

Tijdens de Greensomes over 9 holes heeft het sterke duo Hans de Beer en Leo Saal het moeilijk. Eigenlijk is het zo'n partij die je negen van de tien keer wint, maar nu helaas niet. Op de laatste hole mist De Beer een put van een meter voor een gelijkspel. Ook Wil Homan en Dirk Boumans hebben het moeilijk met hun tegenstanders. In een enerverende en nerveuze partij staan zij op hole 5 nog 2 down, maar dankzij een sterke eindsprint winnen Homan en Boumans de volgende vier holes en verslaan ze hun opponenten uiteindelijk met 2 up. Jan Winnubst en Jos Bosma, sinds kort samenspelend, blijkt een goed koppel en winnen met 4 om 3 en daardoor wordt er geluncht met een 4-2 voorsprong.

In de middag winnen de Texelaars al hun zes single partijen en is de 16-2 overwinning dubbel en dwars verdiend. De poulewinst wordt natuurlijk gevierd op Golfbaan Veldzijde en later nog in Hotel Breukelen waar het zestal overnacht. Het was nog lang onrustig.

Teamcaptain Homan is zeer tevreden over de resultaten van zijn team. "Het is natuurlijk prachtig om ongeslagen poulewinnaar te worden en te promoveren. Dirk Boumans en Jos Bosma zijn echte aanwinsten gebleken voor het team en dankzij de trainingen onder leiding van Jan van Wijk hebben we ons goed kunnen voorbereiden. Dat zal volgend jaar ook zeker moeten, want het zal volgend seizoen een zware dobber worden om een rol van betekenis te kunnen spelen in de derde klasse, want die is toch een stuk zwaarder."

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 22 minuten geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 3 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 5 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 5 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 6 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 6 uur geleden 11
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 6 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 6 uur geleden 5