Een deelnemer aan het Texelweekend.
Een deelnemer aan het Texelweekend. Archieffoto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Dertigste editie Texelweekend

Sport

Rondom manege Akenburg aan de Akenbuurt bij Den Burg wordt dit weekend voor de dertigste keer het Texelweekend gehouden. Liefst 320 ruiters van Groningen tot Maastricht zadelen hun paarden voor de eerste Texelse buitenwedstrijd van het jaar: 

De deelnemers zorgen voor circa 1500 starts in de disciplines springen en dressuur. Hiervan nemen de Texelse deelnemers ruim 300 starts voor hun rekening. De organisatie spreekt van een overweldigende opgave. 

Vrijdag, zaterdag en zondag starten de dressuur-en springruiters in de basissport van 8:30 uur tot 18:00 uur. De dressuurruiters rijden in de klasses B t/m ZZ-licht; de springruiters in de klasses B t/m ZZ. Zondag rijden vele dressuurruiters van de Z1 t/m de ZZ licht klasse de kür op muziek vanaf 14.30 uur op het veld bij de manege.

Sinds enkele jaren heeft de Texelweekend de subtop dressuur aan zich weten te binden. Vrijdag en zaterdag wordt in de buitenbaan naast de manege de subtop tot en met de Grand Prix kür gereden. De combinaties starten om 8.30 uur met de dressuurproeven; rond 17.00 uur start de kür op muziek.

Het paardensportevenement is volgens de organisatie voor iedere liefhebber toegankelijk. Bezoekers krijgen het verzoek honden op het terrein aangelijnd te houden. Verzoek van de organisatie is ook om - in verband met de de verwachte drukte - op de fiets naar de manege te komen.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 6 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 9 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 11 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 12 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 12 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 13 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 13 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 13 uur geleden 5