Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Voorjaarstrends bij Keukencentrum Texel

Zakelijk

Zodra het lentezonnetje gaat schijnen hebben we het voorjaar in ons hoofd... Alles begint te kriebelen en we kunnen niet wachten om allerlei dingen aan te pakken. De voorjaarsschoonmaak, gezelligheid in huis en tuin en natuurlijk horen daar ook de nieuwe trends bij.

Terug van weggeweest is het inmaken van groenten en fruit door er bijvoorbeeld overheerlijke jams, sappen, limonade, chutneys en zoetzuur van te maken. Dat het juist nu terugkomt is niet zo verwonderlijk, meer dan voorheen zijn we bezig met gezond eten en bewust zijn van wat je eet zonder pakjes en zakjes. Biologisch fruit en groenten, uit eigen tuin als het even kan, zijn natuurlijk ook niet te versmaden. Nog leuker is het om er allerlei lekkers van te maken.

Van de eerste aardbeien en rabarber maak je eenvoudig jam of gelei en zodra de vlier begint te bloeien kun je van de bloemschermen overheerlijke vlierbloesemsiroop maken. Als er courgettes in overvloed zijn is dit een prachtige basis voor een zoet-zuur en van een overschot tomaten maak je bijvoorbeeld een kruidige chutney zodat je daar het hele jaar door van kunt genieten. Een kast vol zelfgemaakt lekkers is een waardevolle schat die natuurlijk het mooiste tot zijn recht komt in een mooi bijpassend potje of fles zodat je het ook cadeau kunt geven.

De nieuwste trend is om de 'Mason Jar' jampotjes met tweedelige deksel, die ook voor andere toepassingen is te gebruiken, zoals waxinelichthouder, bloemenvaasje of kruidenpotje. Van de weckpotten met groene ring maak je een eigentijdse voorraadpot of je neemt je lunch van salade of yoghurt in laagjes er in mee naar je werk. De flessen zijn geschikt voor het meenemen van fruitsapjes of limonade maar natuurlijk ook voor het luchtdicht bewaren van bijvoorbeeld olie of azijn.

Voor alles wat je nodig hebt op het gebied van inmaken kun je terecht in de kookwinkel van Keukencentrum Texel, onder andere jampannen, sapcentrifuges, jamtrechters en sapketels tot citroenzuur en boeken over inmaken en conserveren.

Profiteer nu van 40 procent korting op het hele assortiment Saveur Pure, zoals 'Mason Jar' jampotjes, weckpotten en flessen! (op=op) Binnenkort zijn er ook kookdemonstraties met als thema inmaken, kijk op de website voor de agenda.

Keukencentrum/Kookwinkel Texel

Bernhardlaan 186, 1791 XJ Den Burg

0222-312447

www.keukencentrumtexel.nl

www.kookwinkeltexel.nl

Een vat Texels Geheim 2024 aan boord van de reddingboot.
Texels bier voor jubilerende KNRM Algemeen 16 minuten geleden
Nieuwe verschijning op Texel: de Vogelfietssafari van Klaas de Jong.
Van bierfiets tot vogelfietssafari Algemeen 18 uur geleden 8
Martine van Huntum en haar team zijn al jaren de specialist in gezichtsbehandelingen.
Beauty Outline is de personal trainer voor je huid Advertorials 21 uur geleden
Eilanddichter Fiet van Beek draagt Tegenspraak voor.
TEGENSPRAAK Algemeen 22 uur geleden 1
Steenlopers.
De Lezersfoto - Steenlopers Algemeen 5 mei, 08:00
Burgemeester Mark Pol en raadslid Nick Ran legden zaterdagavond een krans op de Algemene Begraafplaats in Den Burg ter gelegenheid van Dodenherdenking.
Eerbiedwaardige Dodenherdenking Texel Algemeen 4 mei, 21:00
Pepijn Dros en Gelein Jansen in gesprek met elkaar.
Podcast Terugkijken: Tussen twee vuren Algemeen 4 mei, 12:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 4 mei, 10:30