Ingrid Elias: Fritillaria Meleagris (aquarel)
Ingrid Elias: Fritillaria Meleagris (aquarel)

Dit artikel is geschreven door
Posthuys Galerie

Galerie op Brink 14 De Koog

Realisme in Galerie Posthuys

Cultuur

Kunstenaars van Galerie Posthuys gaan dit voorjaar uit hun bol met kunstwerken over bollen, bloemen en kleur. Deze week worden twee collecties geïntroduceerd van kunstenaars die buitengewone interesse hebben voor biologie en de wetenschappelijke benadering van de natuur.

Ingrid Elias is een botanisch kunstenaar. Het botanische tekenen is een arbeidsintensief en ambachtelijk proces met als doel de bloem of plant natuurgetrouw weer te geven. Als kunstenaar wil zij het onderwerp als kunstobject tonen, waardoor de kijker een nieuwe realiteit ervaart. "Voordat ik met mijn penseel het papier raak gaat er een uitgebreide studie aan vooraf. Daarbij bestudeer ik alle specifieke kenmerken van de plant om deze natuurgetrouw weer te kunnen geven."

Als bioloog en beeldhouwer wordt Arno Goossens geïnspireerd door de natuur. Dieren, hun vorm, bewegingen en hun gedrag fascineren hem als bioloog en beeldhouwer. Met zijn beelden drukt hij die fascinatie uit. "Sterker nog, ik gebruik de dieren om mijn gevoelens te verbeelden. Door de typische houding en het gedrag te kiezen van een specifiek dier kan ik mijn gevoelens verbeelden. Me trots voelend als een Pauw, wordt een Pauw die zijn mooie veren toont, baltsende Kraanvogels verbeelden mijn verliefdheid."

Behalve de werken van Ingrid Elias en Arno Goossens zijn kleuren houtsnedes van Vincent van Ojen, keramiek van Wendy Limburg en monoprints van Maurice Christo van Meijel te zien. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is geopend van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Arno Goossens: Meeuw, Meeuw (gepatineerd brons)
Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 6 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 9 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 10 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 11 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 12 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 12 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 12 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 12 uur geleden 5