Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Vernieuwd Senioren Heren 1 wint eerste wedstrijd

Sport

Het Smulpot Heren Senioren golfteam heeft afgelopen vrijdag bij Golfclub Houtrak in Halfweg een prima prestatie geleverd met een 13-5 overwinning op de Amsterdamse 6.

Het team is dit jaar versterkt met single handicapper Dirk Boumans en Jos Bosma. Er werd afscheid genomen van Piet Schuijl en Ed Eelman is alleen nog reserve van het team.

In de ochtend winnen koppels Wil Homan en Dirk Boumans (1 up) en Hans de Beer en Leo Saal (3 om 2) hun 9 holes foursome-partijen. Vooral de eerste partij is erg spannend. Boumans holed op achttien een put van anderhalve meter uit en wint daardoor op het nippertje de wedstrijd. Jan Winnubst en Cees Boks verliezen helaas op de laatste hole.

De singles worden onder mindere weersomstandigheden gespeeld. De paraplu moet er aan te pas komen en de regen doet afbreuk aan de spelniveau. Boumans (5 om 4) en Saal (6 om 4) winnen ieder makkelijk hun singles. Teamcaptain Homan speelt tegen de longhitter van Amsterdamse 6. In een zeer spannende strijd mist Homan de laatste put op de achttiende hole voor winst en speelt gelijk. Winnubst en De Beer spelen beide soeverein en beslissen op de zeventiende hole hun partij. Cees Boks, met kleinzoon Thomas Wassenaar 's middags als caddie aan zijn zijde, biedt lange tijd weerstand, maar uiteindelijk delft Boks het onderspit nadat hij drie holes op rij verliest (2/3). Vrijdag spelen de Smulpotters op de Zaanse Golfclub tegen Golfclub Veldzijde uit Wilnis. Dit team verloor hun eerste wedstrijd.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 10 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 13 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 15 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 16 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 16 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 17 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 17 uur geleden 19
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 17 uur geleden 5