Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Het Glazen Paleis onderdeel van Amusetour Den Burg

Cultuur

In Den Burg wordt zaterdag 25 maart de eerste Amusetour van dit jaar gehouden. Naast een aantal nieuwe gezichten is er ook een nieuwe extra locatie. De jaarlijks terugkerende culinaire wandeling heeft deze editie namelijk een primeur bij Het Glazen Paleis in De Wezentuin.

Vanaf het podium wordt één van de acht amuses geserveerd. Chef Joram Timmerman van CharpFood.tx heeft de primeur om Het Glazen Paleis als food locatie te gebruiken. Initiatiefnemer van Het Glazen Paleis Marga Lakwijk is enthousiast: "De Amusetour is een mooie start voor een bruisend seizoen in de Wezentuin. Er is veel animo voor optredens, boekenmarkt, veiling en exposities. Het gaat een mooie lange zomer worden in het Glazen Paleis."


Foto: Liselotte Schoo

De laatste zaterdag van maart kunnen fijnproevers van 12:00 tot 17:00 uur een culinaire route uitstippelen langs acht deelnemende restaurants in het dorp. De amuses die geserveerd worden zijn net zo veelzijdig als de deelnemers zelf. Met amuses als een schaaldier Thai green curry met Texelse kokkels tot een tartaar van Texels rund, een kwartelei en een mousse van basilicum en rucola. En met een gebakken Zeeduivel in een krokant jasje van Parmaham met een bisque van Texelse garnalen komen alle smaken én lokale ingrediënten van Texel aan bod. De passe-partouts bieden een afwisselend aanbod van vis, vlees en zoetigheden, gecombineerd met een bijpassend drankje. De vegetarische bezoeker kan dit online aangeven, dan wordt het menu aangepast.


Foto: Liselotte Schoo

De culinaire stops zijn bij Smakelijk & Meer, Eetcafé De Steenenplaats, de City Lounge, De Texelse Soepketel, CharpFood.tx, Lokaal 16, 't SchoutenHuys en De Smulpot. Passe-partouts kosten €49,50 per persoon voor acht amuses en bijpassende dranken. Kaarten zijn tot 24 maart verkrijgbaar via de website van Amusetour en vanaf medio maart bij de deelnemende restaurants. Via de Facebookpagina wordt de exacte datum daarvoor bekend gemaakt, sneak previews van de amuses gegeven en is er meer informatie over het evenement beschikbaar.


Foto: Liselotte Schoo

Amusetour Texel

Een ideale manier om kennis te maken met de Texelse keuken is de Amusetour Texel, waarbij met een passe-partout een eigen route uitgestippeld wordt langs deelnemende restaurants. De deelnemende restaurants doen hun uiterste best om te laten zien en proeven waar ze in uitblinken en schenken bij de gerechtjes die ze serveren een bijpassende drank, alcohol en non alcohol. Dankzij de enorme populariteit van de Amusetour volgt dit jaar nog een tweede editie, op vrijdagavond 16 juni in Oudeschild.


Foto: Liselotte Schoo

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 40 minuten geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 3 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 5 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 5 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 6 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 6 uur geleden 11
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 7 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 7 uur geleden 5