Sportvereniging De Koog

De Koog zegeviert tegen concurrent Medemblik

Het elftal van John Dobma heeft zondag goede zaken gedaan. Directe concurrent Medemblik werd met 3-1 aan de kant geschoven.

In het eerste kwartier van de wedstrijd drongen de Texelaars aan op een goal, maar het ontbrak steeds aan een beetje geluk. Fotiqui Camara was na tien minuten spelen dichtbij een treffer maar de keeper van Medemblik gooide roet in het eten. Kort daarna kon Robin Schoo vrij doorgaan omdat een tegenstander in het zestienmetergebied uitgleed. Zijn voorzet belandde bij Camara op het hoofd maar de keeper van de tegenstander uit West-Friesland tikte de bal uit het doel.

Ook de tegenstander uit de havenplaats kreeg in de eerste helft een aantal mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een afstandsschot in de 15e minuut belandde buiten bereik van keeper Eddy Witte op de lat. Ook een verkeerde terug gekopte bal van Luc Kedde zorgde bijna voor problemen voor de Kogers. Het schot van de doorgekomen middenvelder van de nummer twee van de competitie ging rakelings over.

Na de thee was De Koog beter gaan spelen. Daarentegen kwam de ploeg uit Medemblik op voorsprong in de 47e minuut. Een wel gezegd prachtig schot vloog in de verre hoek: 0-1
De Koog drong aan op de gelijkmaker en heel even leek die er in de 53 minuut te komen. Na een snelle aanval kon Robin Schoo uithalen, maar zijn schot werd gepakt door de attente doelman.
De Koger overmacht werd langzamerhand groter en dat resulteerde in de gelijkmaker. Joren Bakker had een prachtige pass in huis en bediende Fotiqui Camara die snoeihard in de bovenhoek schoot: 1-1 Het ijs leek gebroken en ook de tegenstander leek dat te voelen.
De voor Myron Helleman ingekomen Jerry Vledder zorgde met zijn techniek en loopacties echt voor een kwaliteitsimpuls. In de 65e minuut werd hij na een steekpass van Joren Bakker grof tegen de grond gewerkt waarna de vrouwelijke arbiter een penalty gaf. Allemansvriend Bakker twijfelde niet en boemelde de bal hoog in het dak van het doel: 2-1

De voorsprong werd vergoot doordat Camara een bal meegaf op de toegesnelde Jesper List die met een stift de keeper verschalkte: 3-1 Medemblik leek nog even met 3-2 uitslag het eiland te willen verlaten, maar een voortreffelijke redding van Eddy Witte zorgde ervoor dat de thuisploeg de marge van twee doelpunten behield. Eindstand: 3-1

John Dobma: "In de eerste helft liep het nog niet helemaal zoals ik voor ogen had. Medemblik was fel in de duels en ze konden in mijn ogen te vaak te gemakkelijk voetballen op het middenveld. In de tweede helft gingen we wat beter spelen en konden we elkaar wat makkelijker vinden. Dan gaat het balletje rollen en speel je een tegenstander achteruit. Van daaruit hebben we een aantal prachtige kansen gecreëerd en bekroond met twee doelpunten. We gaan nu even lekker genieten in de Stamhut onder het genot van een biefstuk met bier!"