Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bioscoop

Nederlands drama en klassiekers in bios

Cultuur

Nieuw en oud doen hun (her)intrede in Cinema Texel. Nieuw is de Nederlandse dramafilm Fataal. Daarnaast is het opletten geblazen voor mensen met hunkering naar jeugdsentiment. In november keren de Disney prinsessen tijdelijk terug op het witte doek tijdens Disney Princess at the Movies. Geniet nog een keer van De Kleine Zeemeermin (6 november), Belle en het Beest, Rapunzel en Aladdin.

Fataal:

Fataal: Milan en Sophie zijn twee twintigers die willen trouwen en kinderen krijgen. Bovendien heeft Milan ambitieuze plannen voor het openen van een danceclub: Jaguars. Sophie, haar ouders en zijn beste vriend Ferhane steunen hem daarin. Na veel hard werken lijkt Jaguars een succes te worden. Maar op een avond vallen drie jongens personeel en bezoekers lastig. De herrieschoppers worden uit de danceclub gezet. Ze zijn boos en zinnen op wraak. Vroeg in de ochtend wachten ze Milan op en slaan hem volledig in elkaar. Hij komt in het ziekenhuis bij en krijgt te horen dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Zijn wereld stort in en niet alleen die van hem. Langzaam dringt bij Milan het besef door dat ook de mensen die dicht bij hem staan een nachtmerrie doormaken.

De Kleine Zeemeermin

De opstandige 16-jarige zeemeermin Ariel is gefascineerd door het leven op het land. Op één van de door haar vader, koning Triton, verboden bezoeken aan het oppervlak, valt ze voor een menselijke prins. Vastbesloten om met haar nieuwe liefde samen te kunnen zijn, sluit Ariel een gevaarlijke deal met de zeeheks Ursula. Ariel wordt voor drie dagen een mens maar als de plannen mis gaan, moet de koning het ultieme offer brengen voor zijn dochter.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 1 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 4 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 6 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 6 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 7 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 7 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 7 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 7 uur geleden 5