Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bioscoop

Tom Hanks in de rol van hoogleraar

Cultuur

Tom Hanks keert terug op het witte doek en ditmaal speelt hij de rol van een beroemde hoogleraar in de film Inferno. Naast deze film presenteert Cinema Texel onder meer Trolls en Prooi.

Inferno

Inferno is de nieuwe spannende thriller van regisseur Ron Howard (The Da Vinci Code), gebaseerd op de meest recente bestseller van Dan Browns succesvolle Robert Langdon-boekenreeks. In Inferno wordt de beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, Robert Langdon (Tom Hanks), wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes, die verband hebben met het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) hem te ontsnappen. De jonge dokter helpt hem zijn herinneringen terug te krijgen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen.

Trolls (NL)

Van de makers van Shrek komt de leukste, grappigste en brutaalste animatiefilm van het jaar: Dreamworks' Trolls. Ontdek het verhaal van de altijd blije trollen, die alleen maar willen zingen, en de grappige maar altijd humeurige Bergens, die alleen gelukkig zijn wanneer hun buikjes zijn gevuld met trollen. Met officiële muziek van Justin Timberlake en mash-ups van liedjes van andere populaire artiesten. Singer-songwriters Sharon Doorson en Waylon nemen de hoofdrollen voor hun rekening in de Nederlandstalige versie van Trolls. Beiden maken met deze nieuwe film van DreamWorks Animation (Shrek) hun inspreekdebuut. Sharon Doorson leent haar stem aan de altijd vrolijke maar ook een beetje naïeve trol Poppy. Als ze geconfronteerd wordt met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ze dat ze dit probleem niet kan oplossen met een liedje, een dansje en een knuffel. Sharon en Waylon zingen tevens samen Nederlandstalige versies van o.a. 'True Colors' van Cindy Lauper en 'Can't Stop The Feeling', de wereldwijde hit van Justin Timberlake. De regie van de Nederlandstalige versie van Trolls is in handen van Marty de Bruijn en de vertaling is gedaan door Hilde de Mildt.

Prooi

Na de vondst van een gruwelijk afgeslacht boerengezin net buiten Amsterdam, roept de politie de hulp in van Artis-dierenarts Lizzy (Sophie van Winden). Zij ziet direct wat de bloederige verminkingen moet hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Niemand gelooft haar en pas na een bloedbad in het Vondelpark stemmen de autoriteiten in met haar plan om de Britse jager Jack (Mark Frost) in te zetten. Lizzy's vriend Dave (Julian Looman) heeft zijn bedenkingen vanwege het amoureuze verleden van Jack en Lizzy. Maar ook hij moet toegeven dat Jack hun beste kans is om meer bloedvergieten in de straten van Amsterdam te voorkomen. De jacht is geopend…

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 5 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 8 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 10 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 10 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 11 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 11 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 12 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 12 uur geleden 5