De Bruto- en netto winnaars
De Bruto- en netto winnaars

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Mixed foursome prooi voor Reijers en Kersten

Aankondiging

Favorieten Gerdi Reijers en Antoine Kersten maakten hun reputatie waar, het duo zegevierde afgelopen zondag op De Texelse Golfbaan in de Mix Foursome Clubkampioenschappen. Zeven slagen voorsprong op hun naaste concurrenten toonden het krachtsverschil duidelijk aan.

Linda en Nils Johansson waren na handicapverrekening het beste team.

Het venijn zit hem vaak in de staart, maar niet op de Texelse. Hole twee heeft al menig golfer tot wanhoop gedreven. De vaak forse tegenwind, de knik in de hole naar links, de duintjes en het taaie en hoge helmgras langs het parcours heeft al velen de illusie ontnomen op een goede ronde. Ook al weet je zeker waar je bal net buiten de fairway terecht is gekomen, dan nog is het vaak maar afwachten of je het witte, ronde, pokdalige projectiel nog kan terugvinden. Opgeslokt door de weerbarstige natuur rondom. Zo ook zondagochtend. Thea Bakker moest er opnieuw afslaan omdat partner Jan Blancke zijn drive niet meer te vinden was. Niet fijn als je nog 16 holes moet spelen en ook nog tot de kanshebbers voor de titel behoort. Een paar flights later waren ook Hans en Marijke de Beer hun bal kwijt….ergens. Een naald in een hooiberg en dat zorgt voor oponthoud en drie flights op een hole. En ongeduld. En onbegrip. En dat op zondagochtend. De flight achter de driftig zoekende De Beertjes, Floris-Jan Zwaag, Agnes van Rijkdom en het uiteindelijk zegevierende duo Kersten/Reijers, stond midden op de fairway rustig te wachten op het vervolg, maar de dames en heren daar weer achter vonden dat Aken en Keulen minstens in een dag gebouwd dienden te worden en sloegen af. Een van de ballen miste Gerdi Reijers op een beetje. En dat op zondagochtend. Reijers, ontdaan, riep keihard – en dat mag op zondagochtend- "FORE" ter afkeuring van de onbesuisde actie achterop, maar voorop dacht Hans de Beer dat de kreet jegens hun wellicht te lange zoektocht was gericht.  Die riep geïrriteerd vervolgens weer het een en ander wat, zeker op zondagochtend, niet mocht. Even leek het erop of Reijers verhaal ging halen bij De Beer, maar dat had gelukkig slechts met uitleg en duiding te maken. En dan moet je, zoals gezegd, nog 16 holes.

In ieder geval verwerkte het duo Kersten/Reijers het oponthoud en de consternatie het best. De twee single handicappers sloegen om en om hun bal het beste van de veertien teams. 83 Slagen. Zwaag en Van Rijkdom volgden met een ronde 90 op eerbiedig afstand, een slag voor het koppel Bakker/Blancke.

In het netto klassement, dus na handicapverrekening, steeg het echtpaar Johansson boven zichzelf uit door zes slagen onder hun gemiddelde handicap te blijven. En onder de gemiddelde handicap blijven, lukte verder geen ander team. Floris-Jan Zwaag en Agnes van Rijkdom en Claudia en Hans Montag kwamen netto nog het dichtste bij en eindigden respectievelijk op een tweede en derde plaats met beiden 73 netto.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 2 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 5 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 6 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 7 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 8 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 8 uur geleden 17
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 8 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 8 uur geleden 5