Afbeelding
De Strokplaykampioenen, Lot van Schelt en Hans Montag

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Van Schelt en Montag Clubkampioenen Strokeplay Senioren op GC De Texelse

Sport

Met gedegen spel heeft Hans Montag dinsdag bij de mannen de Clubkampioenschappen Strokeplay Senioren van Golfclub De Texelse gewonnen. De Keulenaar was met twee keer 87 slagen de meest constante speler van het deelnemersveld. Bij de dames was het Lot van Schelt die na 36 holes het minste aantal slagen had (192) en haar titel prolongeerde.

Onder goede omstandigheden werd het Clubkampioenschap Strokeplay voor senioren (twee maal 18 holes voor dames en heren vanaf vijftig jaar) gespeeld; De golfbaan van Vakantiepark De Krim was in topconditie en de zon scheen volop. Alleen een verraderlijke zuidwesten wind speelde de deelnemers, zestien mannen en vier vrouwen (!!!), behoorlijk parten.

Grootste kanshebbers voor de titel bij de mannen: Leo Saal, de kampioen van vorig jaar, Hans Montag, Adriaan Berghauser Pont en Wil Homan. En bij de vrouwen Marijke de Beer en titelverdedigster Lot van Schelt.

Montag maakte op maandag de minste fouten. Birdies voor Saal (hole zeven) en Homan (hole 6) konden hun wisselvallig spel helaas niet afdoende compenseren. Met 87 slagen was de Duitser leider in het clubhuis, op een slag gevolgd door Leo Saal en outsider Alain Hirschler. Berghauser Pont en Homan zagen hun titelkansen praktisch achter de Texelse duinen in zee verdwijnen na scores van respectievelijk 95 en 101 slagen.

Marijke de Beer wist de eerste dag bij de dames met 95 slagen een gaatje te slaan ten opzichte van Lot van Schelt die 97 op haar scorekaart noteerde. Beiden zouden, zoals verwacht, om het kampioenschap gaan strijden want de voorsprong op hun enige concurrenten, Marjan van Aken (115 strokes) en Tonny van Koppen (120), was al te groot.

Hoe moeilijk het golfspel is, bleek dinsdag weer eens. Ook nu weer perfecte condities. Hirschler opende sterk met drie parren op de eerste drie holes en daarmee het gat dichtend met Montag die een bogey maakte op hole 2. Saal daarentegen kwam niet in zijn spel en leverde die eerste holes meteen vier slagen in ten opzichte van de leider.

Hirschler kon zijn goede start geen vervolg geven. Terwijl Montag met 40 strokes de eerste negen holes afwerkte, had de Amsterdammer 45 slagen nodig en Saal 46. Het was wachten op fout spel van de leider in het klassement of zijn naaste belagers moesten een toverstok uit hun golftas halen. En dat laatste deed Homan in de voorlaatste flight. De Cocksdorper herstelde zich van zijn povere eerste dag, bracht met 84 de beste dagscore het clubhuis binnen en liep daarmee uiteindelijk drie slagen in op de nummer een in het klassement, onvoldoende om Montag van de eerste plaats 'te slaan'. Die kon zich zelfs een matige laatste negen holes veroorloven (plus 11) om toch kampioen te worden.

Ook Berghauser Pont presteerde met 88 slagen beter dan de dag ervoor. Hij werd, op negen slagen achterstand, uiteindelijk tweede in het eindklassement. Homan en Hirschler werden gedeeld derde met in totaal 185 slagen.

Tussen De Beer en Van Schelt was intussen een soort matchplay wedstrijd ontstaan. De strijd ging de eerste negen holes gelijk op, maar het venijn zat in de staart. Van Schelt leek de strijd van haar vriendin te gaan verliezen want op par 3 12-de en de par 4 14-de deed De Beer het twee keer twee slagen beter. Zij bouwde daarmee haar voorsprong uit naar 5 strokes. Maar op de par 5 15-de kwam de Den Burgse echter flink in de problemen. Van Schelt liep vier slagen in, liet weliswaar nog een slag lopen op de par 3 16-de, maar op de twee laatste holes moest De Beer opnieuw toegeven. Met een 8 op de par 4 17-de en een dubbel bogey op de par 5 18-de moest zij opnieuw haar meerdere erkennen in de Amsterdamse. 

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 2 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 4 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 5 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 5 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 6 uur geleden 8
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 6 uur geleden 12
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 6 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 6 uur geleden 15