Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Circus Sijm strijkt neer op Texel

Aankondiging

Circus Sijm is van zaterdag 6 tot en met zondag 14 augustus op Texel. Vorig jaar verzorgde het circus voor de eerste keer voorstellingen op het eiland. Dit jaar is het circus terug met een compleet nieuwe show.

De première is zaterdag 6 augustus om 19.00 uur. Daarna zijn er tot en met zaterdag 13 augustus dagelijks voorstellingen om 15.30 uur en 19.00 uur. De slotvoorstelling is op zondag 14 augustus om 13.30 uur. Het circus wordt opgebouwd op het Nikadel in De Koog.

Het ensemble bestaat dit jaar uit een groep jonge enthousiaste artiesten. Ieder persoon beheerst zijn eigen disciplines en vaardigheden; van muziek tot dans van acrobatiek tot humor. De groep heeft zich daarbij laten inspireren door musicals, theater en het Italiaanse Venetië. Maar bovenal – hoe kan het ook anders - het klassieke circus met strass, veren en glitters. Het belooft ook dit jaar een wervelend geheel te worden waarbij het publiek geniet van circus in optima forma.

Ooit een dame zien zweven aan een kroonluchter hoog boven het publiek? Een matroos in een net acrobatische toeren zien uithalen? Of een man en vrouw acrobatische toeren zien verrichten in een mast van zes meter hoog. Het is zomaar een greep uit het programma. Maar natuurlijk is er ook volop clownerie en humor. En valt het publiek van de ene verbazing in de andere bij razend snelle illusies en rolschaatsstunts. Kortom, ook in 2016 is Circus Sijm een feest voor jong en oud.

Wie tot uiterlijk 24 uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt €12,00 ( normaal €16,00 aan de kassa - ongeacht de leeftijd - 0 & 1 jaar gratis ). De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.



Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 49 minuten geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 1 uur geleden 2
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 1 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 3
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 2 uur geleden 6
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 2 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 2 uur geleden 11
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 4 uur geleden 65