Sportvereniging De Koog

Koger remise: degradatiespook nog niet in rook opgegaan

Divers

De Koog is er wederom niet in geslaagd te winnen. Op eigen veld werd in een enerverende wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Geel Zwart uit 't Zand. Al met al een terechte uitslag.

De thuisploeg legde iets op tafel dat niet iedere wedstrijd ten tonele wordt gebracht: strijd. De thuisploeg ging er vol in, al resulteerde dit niet direct in kansen. Geel Zwart begon sterker en werd al snel gevaarlijk. Een prachtige kopbal werd op nog mooiere wijze over het doel getikt door keeper Eddy Witte. De Koog herpakte zich snel en een open wedstrijd was het gevolg. Het aluminium werd aan beide kanten meerdere malen geraakt. Halverwege de eerste helft ging het mis bij de keeper van de tegenstander. Nadat een bal tot driemaal wonderbaarlijk uit het doel werd gehouden, kwam de keeper van Geel Zwart verkeerd terecht en moest zich na een lange blessurebehandeling laten vervangen. Bij het gebrek aan een tweede keeper, nam een speler de honneurs waar.

Er gebeurde veel op het veld en de niet geheel afgetrainde scheids was vaak te laat bij situaties om het goed in te schatten. Hij compenseerde dit door de wedstrijd dood te fluiten. Jesse Blaauboer kreeg een reprimande voor zijn taalgebruik op het veld en menig geduikel van de tegenstander werd door de leidsman beloond met vrije trappen. Vlak voor rust kwamen de gasten op voorsprong niet lang nadat ze al een onmisbare kans toch hadden weten te missen. Een schuiver was Eddy Witte te machtig met een 0-1 ruststand tot gevolg.

De tweede helft was er één om niet te vergeten. De hoofdrol ging hierbij naar de scheidsrechter. Aanvankelijk leek er niet veel aan de hand. De Koog zette aan en kwam halverwege de tweede helft op prachtige wijze op 1-1. Met een doffe knal verschalkte Ben Siebinga de keeper van Geel Zwart en niet veel later dachten de Kogers op voorsprong te komen. Alex Daalder toornde bij een voorzet hoog boven zijn tegenstander uit en kopte de bal knap in het doel. De scheids keurde het doelpunt echter onterecht af, omdat Daalder in de rug van zijn tegenstander geklommen zou zijn. Niet veel later moest Geel Zwart met tien man verder toen de aanvoerder om voor het publiek onduidelijke redenen met zijn tweede geel het veld moest verlaten. Later bleek dat aanhoudend gezeik op de leiding hieraan ten grondslag lag.

De Koog zette vervolgens alles op alles, maar bracht zichzelf onnodig in de problemen door het veroorzaken van vrije trappen op gevaarlijke posities. Het vizier van Geel Zwart stond echter ook niet op scherp en twee vrije trappen op de rand van de zestien belandden ruim over het Koger doel. De 1-1 eindstand is een goede weergave van de verhoudingen.

Volgende week speelt De Koog uit tegen Succes: aanvangstijd 14:00 uur.