De pupillen van Ajax waren een maatje te groot voor De Koog.
De pupillen van Ajax waren een maatje te groot voor De Koog.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Pupillentoernooi voor heel Texel

Divers

S.V. De Koog maakt zich op voor het zeventiende internationaal Pupillen Toernooi dat morgen en overmorgen gehouden wordt. Met veertien clubs, waaronder Ajax, PSV, Feyenoord en Schalke 04, belooft het weer een prachtig toernooi te worden.

De organisatie van het Bregkoog Pupillen Toernooi, zoals het toernooi voor het tweede jaar officieel heet, had wederom weinig moeite om aansprekende tegenstanders te strikken. "Ze mailen ons of ze weer mee mogen doen, juist de grote clubs. Het toernooi is niet alleen voor De Koog, maar voor alle Texelse pupillen een prachtig toernooi. Naast een pupillenteam van S.V. De Koog doen er twee teams van Texel'94 en een team van SVO mee", vertelt Andreas Schraag. Van de overkantse teams doen de F-jes mee, voor de Texelse pupillen geldt dat zij geboren moeten zijn in het jaar 2005/ 2006 of later. "Normaliter zijn dit dus tweedejaars E-pupillen. Anders wordt het verschil gewoon te groot", legt Jan van Beek uit.

Het toernooi begint zaterdag met een wedstrijd tussen PSV en Texel'94 1 en op het andere veld met de wedstrijd tussen SVO en Feyenoord. De Texelse pupillen kunnen de borst dus natmaken. De pupillen van de thuisploeg beginnen met een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. "Het is een prachtige kans voor de jongens om te proeven aan het niveau. En pupillen van een aantal jaren terug kunnen zeggen dat ze gespeeld hebben tegen Timothy Fosu-Mensah, een jongen die nu aan het doorbreken is bij Manchester United. Dat is toch mooi", vertelt André Schoo.

Het toernooi begint zaterdag om 9.30 uur, op zondag krijgt het toernooi een vervolg vanaf 9.00 uur. De grote en de kleine finales worden gespeeld vanaf 12.15 uur. Tijdens de prijsuitreiking zullen Marcel Ris en Wil Wassenaar de beste speler van het toernooi bekend maken. Nadat het toernooi op zondag is afgelopen speelt het eerste elftal een thuiswedstrijd. Genoeg voetbalbeleving in De Koog dus dit weekend.

Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 1 minuut geleden
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 49 minuten geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 1 uur geleden 5
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 3 uur geleden 54
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 3 uur geleden