Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Coutinho Trofee perfecte aftrap zomerseizoen voor de golfers

Divers

Het werd zondagochtend al snel duidelijk dat de maandbekerserie 2016 een bruisende arena gaat worden met triomfantelijke winnaars en uiteengespatte golfdromen. Veel golfers hebben zich de afgelopen maanden internationaal voorbereid in stringente trainingskampen. En die toewijding levert daadwerkelijk resultaat op.

Het gehele veld in categorie 3 wordt op onoverkomelijke afstand gezet door de onnavolgbare Anita Hiemstra (36). Met vijf punten voorsprong op zowel Jan Mevius (31) als Piet Bolier (31) is het bewijs geleverd dat ze dit jaar, ook zonder Thaise caddie, de te kloppen tegenstander is. De schoorsteenmantel in Huize Hiemstra/Scheidemann hangt bijkans scheef na vandaag. Eric (39) is de 2de golfer die de trofee uit handen van Aja Coutinho krijgt overhandigd als winnaar in Categorie 2. Het scheelt een haartje of Lot van Schelt (38) had het echtelijk feestje alsnog verstoord. Janneke Kampstra-Boonstra (31) verdient een plekje op dit podium, maar de achterstand was te groot om nog mee te dingen voor de winst.

Met de herintroductie van de Strokeplay wedstrijdvorm in Categorie 1, keert ook het drama weer terug. Een kleine tiental golfers met handicaps rond de 10 zint op sportieve wraak voor de zoveelste overwinning van Kevin van Zuilekom in het zojuist afgeronde Winter MatchplayKampioenschap. In Strokeplay blijft het spelen op of rond je handicap een taaie klus. Antoine Kersten (76) ontmoet de man met de hamer al op hole 2. Na de bal achtereenvolgens de struiken, een boom en op een haar na het water ingejaagd te hebben noteert hij waarschijnlijk voor het eerst in zijn carrière op deze hole een 9 en kan hij na 20 minuten golf zijn kansen vandaag wel vergeten. Van Zuilekom (69) blijkt onverslaanbaar. Dikke winst, drie slagen beter dan zijn handicap.

De prestigieuze parkeerplaats is een maand lang voor Eric met de hoogste Stableford score van het hele veld. 

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 42 minuten geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 3 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 5 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 5 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 6 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 6 uur geleden 11
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 7 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 7 uur geleden 5