Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Gastenonderzoek over waddengebied

Algemeen

Nederland deelt het Waddengebied met Duitsland en Denemarken. Er is een groot gastenonderzoek gestart waarin over het Wad.

Het is een uniek natuurgebied en niet voor niets Werelderfgoed. De drie landen zijn erg benieuwd naar wat de mensen vinden van het waddengebied, de natuur en de voorzieningen. Iedereen kan van zich laten horen door mee te doen aan de enquête via www.visitwadden.nl/onderzoek of in het Duits op www.visitwadden.nl/befragung. 

Onder de deelnemers worden waddenprijzen zoals een verblijf met een unieke waddenervaring en waddenboeken verloot. Voor meer informatie over de prijzen kunt u kijken op https://www.visitwadden.nl/nl/winactie-waddenprijzen

In Nederland vindt het onderzoek plaats op alle eilanden en langs de Waddenkust. Het onderzoek wordt gefinancierd vanuit het Europese project Prowad link https://northsearegion.eu/prowad-link, en loopt tot eind juni 2021.

Groot gastenonderzoek

Nederland deelt het Waddengebied met Duitsland en Denemarken. Het is een uniek natuurgebied en niet voor niets Werelderfgoed. Het is een zeer belangrijke toeristische bestemming. Om beter inzicht te krijgen in waarom de mensen naar het Waddengebied komen, wat ze doen als ze hier zijn en wat ze er van vinden doen de drie landen een gezamenlijk onderzoek. Dit onderzoek wordt mede gefinancierd door de Europese Unie binnen het Prowad link project. Bent u als gast in het Waddengebied? Doe dan mee aan de enquête, dit kan tot juni 2021. Onder de deelnemers verloten wij mooie prijzen waaronder Waddenboeken en unieke waddenbeleefarrangementen met overnachting(en). Deelname kan op www.visitwadden.nl/onderzoek of in het Duits op www.visitwadden.nl/befragung . Voor Nederlands kunt u ook de QR code scannen. Aan het einde van het enquête wordt u doorgestuurd naar een andere website waar u uw mailadres kunt achterlaten om deel te nemen.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 1 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 4 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 6 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 7 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 7 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 8 uur geleden 17
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 8 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 8 uur geleden 5