Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Former bezorgt Heren 2 moeizame winst

Algemeen

Noord-Hollandse 3 uit Alkmaar, de op papier zwakkere tegenstander, maakte het Heren 2 op de dag van de arbeid behoorlijk moeilijk. Met vier single handicappers in het Texelse tweede team tegen nul bij de Noord-Hollandse opponent, zou je toch een iets ruimere uitslag verwachten dan een krappe 10-8 overwinning.

Op een zonovergoten Heemskerkse Golfclub openden Jan Blancke en Martijn Former in de foursomes de wedstrijd. Op de eerste negen holes sloegen ze hun tegenstanders bijna letterlijk van de baan; 6 up. Rekende Blancke en Former zich te vroeg rijk, verslapte de concentratie, of waren de tegenstanders eindelijk wakker geworden? In ieder geval moesten beide teams door tot en met hole zeventien alvorens het pleit beslecht was, 2 om 1 winst. Maurice Frantzen en Casper Schiphorst lieten het op een laatste put van 2,5 meter op hole 18 aankomen – knap gemaakt door Frantzen – om een gelijkspel en een zwaarbevochten punt voor Heren 2 binnen te halen.

Alhoewel het spel zeker niet om over naar huis te 'mailen' was, liep het derde duo, Sjoerd Koopman en Alain Hirschler, met 2 up richting de tiende hole. Daarna vloog de bal op de bijkans windstille baan alle kanten op en werden op hole 16 teleurgesteld handen geschud. Tussenstand 3-3.

In de middag zaten Blancke (4 om 3 winst) en Frantzen ( 6/4 winst) als eerste op het terras aan een welverdiend biertje. Ondertussen vond teenager Koopman zijn swing ook nu niet terug, evenals Schiphorst. Beide verloren hun partijen, respectievelijk met 2 down en 3 om 2.

Hirschler keek dertien holes knarsetandend en gefrustreerd tegen een achterstand aan, vreesde een debacle, maar vond op hole 15 eindelijk weer de juiste richting. De par 3 16-de ging door een mooie afslag van zijn tegenstander weer verloren, twee down, twee holes te gaan; dormi. Hole 17 werd gewonnen en middels, een eindelijk niet geshankte chip naast de vlag op 18 werd deze single alsnog een moeizaam gelijkspel. Former, toevallig als laatste gestart, moest derhalve de doorslag geven. Ondanks zijn gebrek aan spelritme, wegens drukke werkzaamheden, wist hij zijn tegenstander met 3 om 2 te verslaan en daarmee de eerste winst voor Heren 2 binnen te halen; 10-8.

Dirkshorn 2, van de golf-buiten-categorie, won ook ten tweede male met 18-0 en zal zoals verwacht wel promoveren tenzij het team er tegen Heemskerk 2 met de golfcap naar gooit. Wil Heren 2 van Texel kans maken op de tweede plaats, dan zal zondag op Sluispolder in Alkmaar met 18-0 van Oogduyne 2 gewonnen moeten worden en zal Dirkshorn 2 op haar beurt haar sportieve plicht dienen te vervullen en Heemskerk 2 met dezelfde cijfers moeten verslaan. 

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 1 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 3 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 4 uur geleden 6
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 4 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 5 uur geleden 8
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 5 uur geleden 11
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 5 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 5 uur geleden 15